Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2017. 22:51h.

El TSJC rebutja la independència “implícita o explícita”

L’alt tribunal català expressa el seu “compromís de fidelitat” amb la Constitució

El TSJC rebutja la independència “implícita o explícita”

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras (foto: Job Vermeulen)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha assegura que una declaració d’independència “implícita o explícita” no té cap valor jurídic. Ni la Llei de Transitorietat, suspesa pel Tribunal Constitucional, ni cap declaració formal o aformal, implícita o explícita d’independència despleguen efecte jurídic algun”, adverteix la Sala de Govern del TSJC en un comunicat com a resposta a la DUI que aquest dimarts el Govern ha deixat en suspens.

L’alt tribunal català referma el seu “compromís de fidelitat i defensa del sistema constitucional” i afegeix que “només la norma vigent, conforme a la Constitució i a allò disposat pel Tribunal Constitucional, pot ser font aplicativa del dret”. “La fidelitat al sistema constitucional dels jutges i jutgesses que conformem el Poder Judicial a Catalunya és la nostra manera, la única possible, de comprometre’ns en la defensa activa dels valors, dels drets i de les llibertats de tots”, afirma.

“La necessària obediència a la llei que neix i es fonamenta en el sistema constitucional, en els seus valors i en els drets i llibertats que garanteix, és el que ens permet a tots i totes reconèixer-nos com membres iguals d’una comunitat política plural compromesa amb la pau i el progrés”, sentència el TSJC.

0 Comentaris

Publicitat