Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2019. 17:34h.

El TSJC tomba l'impost de begudes ensucrades

La Generalitat diu que s'haurà de pagar igual

El TSJC tomba l'impost de begudes ensucrades

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès el recurs contra l'impost de la Generalitat que s'aplica a les begudes ensucrades. La sala considera que l'administració ha prescindit dels "tràmits essencials" de consulta, audiència i informació públiques per a l'aprovació del Decret, pel que declara que aquest decret autonòmic impugnat és nul de ple dret i també imposa que el Govern pagui els costs del procediment judicial. La sala estima així el recurs interposat per diverses associacions de distribució i cadenes de supermercats, comerços, restauració i alimentació que en defensaven la seva nul·litat.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha afirmat que l'impost no està anul·lat i ha recordat que la sentència no és ferma. "L'impost no està anul·lat, el que ha anul·lat la sentència és el reglament que desenvolupa aspectes tècnics i aspectes de gestió. Per tant, la llei de l'impost segueix vigent i l'impost s'haurà de pagar. Per tant, les empreses que en són responsables i que hauran de satisfer l'impost, l'hauran de pagar" ha dit.

El Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda va establir l'impost a les begudes ensucrades per les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut, que incentivava als governs a gravar les begudes ensucrades al considerar que tenien "una relació directa amb l'aparició de sobrepès i obesitat "i que s'associava a "un risc més elevat de patir diferents problemes de salut crònics".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#24 Galba, Barcelona, 14/07/2019 - 12:58

Llistes d'espera a tope, ambulatoris sense metges qualificats, metges i infermeres cobrant una miseria que tenen de marxar per poguer viure amb dignitat, politiques de promocio endogámiques (primer, els nostres), asesors (familiars i amics) a dojo a rao de 50,000 E/any.. i, com que es preocupan molt per la nostre salut, prohibeiefen la coca-cola.

#23 el per qué, Girona, 13/07/2019 - 10:28

240 càrrecs de la Generalitat que guanyen més que el president del govern. Aixó s´ha de pagar d´alguna manera.

#22 Futurologo, Barcelona, 12/07/2019 - 12:35

Con las declaraciones de este republicano de bolsillo podemos darnos cuenta de lo que sería una república independiente con esos en el gobierno. ¡¡¡¡Yo soy español, español, español!!!!

#21 Prudenci, SabadellTabarnia, 12/07/2019 - 12:08

Demostrat. La Gene ens roba i ens vol continuar robant.

#20 botifler1914, Sinitaca, 12/07/2019 - 10:53

No aciertan ni cuando se equivocan, son como una plaga bíblica.