Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2018. 20:05h.

El TSJC veu "llibertat d'opinió" en els articles de Torra

El tribunal no troba odi en les opinions del president

El TSJC veu "llibertat d'opinió" en els articles de Torra

Imatge d'arxiu del president Torra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha descartat que els articles i piulades del president de la Generalitat Quim Torra hagin incorregut en un delicte de continuació d'odi o conspiració a la rebel·lió i ho ha emmarcat en el dret de llibertat de pensament i opinió.

En la interlocutòria, el tribunal inadmet definitivament la querella de Vox contra Torra, per un delicte d'odi, en considerar que només l'article de l'any 2012 anomenat 'La llengua i les bèsties' podria ser delictiu, però ja ha prescrit. En canvi, considera que els textos i les piulades que va fer entre 2011 i 2013 són llibertat d'expressió.

El partit 'ultra' va recórrer l'arxivament inicial que el TSJC va fer a principis d'octubre i va reclamar investigar Torra per un presumpte delicte continuat d'odi, en afirmar que "ha estat una constant en el temps les manifestacions d'odi i menyspreu cap al poble espanyol".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 pepe, andorra, 23/11/2018 - 12:33

libertad de expresion es algo q sirve para justificar todas las cosas q puedan decir comunistas, separatas o politicos del tres al cuarto, y delito de odio es cuando cualquiera q no pertenezca a esos grupos dice lo q le da la gana. ¿Pruebas? Si un comunista habla de judios en un cenicero no pasa nada, pero como se critique la novia de iglesias.....

#9 CMR, Tabarnia, 23/11/2018 - 10:11

Qué guay, entonces ya se puede decir: Torra es un subproducto genético de la endogamia hexodactilista típica de la Tractoria profunda.

#9.1 pepe, andorra, 23/11/2018 - 12:33

es un racista hispanofobo, ademas de un golpista y una mala persona.

#8 Montserrat, Barcelona, 23/11/2018 - 10:07

Aixo es un sintoma mes de la submisió del tal Sanchez que està hipotecat pels sediciosos. Son massa coincidencies que l'endemà d'haver subtituit el fiscal del procés ara surti aquest iluminat dient que les barrabasades del Torrat eren simples benahurançes pels fidels seguidors del despreciable personatge. Tot plegat una presa de pel

#7 somiatruites, Barcelona, 23/11/2018 - 03:33

Si a este magistrado del TSJC le hubieran llamado" bestia humana" y otras "lindezas"xenófobas,.. directamente a él mismo....permitanme que dude que lo hubiera calificado de "libertad de expresión". Si se lo dicen a OTROS la cosa ,..cambia. "bendita" justicia..

#6 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Enlloc, 23/11/2018 - 01:12

A bueno, pues si lo que dice este tipo es libertad de expresión, también sera libertad de expresión que yo le llame mamarracho racista...