Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2010. 21:53h.

El Vendrell, contra el Suprem

Primer municipi que aprova una moció de rebuig a la sentència sobre el català

El Vendrell, contra el Suprem

Benet Jané, alcalde d'El Vendrell, en una imatge d'arxiu

El Vendrell ha aprovat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem (TS) contra la immersió lingüística en català, i s'ha convertit en el primer consistori català que duu a terme una acció d'aquest tipus. S'han registrat 11 vots a favor (CiU, 5; PSC, 5; ERC, 1), un en contra (PP), quatre abstencions (PxC) i s'han absentat dos regidors de CiU, dos del PSC i un del PP .

La moció recorda que el model català d'immersió lingüística "ha estat elogiat internacionalment" per "preservar la llengua i garantir la integració dels immigrants".

A més, acorda "manifestar el seu desacord" amb les tres sentències del TS, contràries al model català d'immersió lingüística, perquè, segons l'últim informe PISA, ha suposat "un model d'èxit i de coneixement de la llengua pròpia de Catalunya, el català, i també de la llengua castellana".

En segon lloc, manifesta el seu suport a la Declaració institucional d'entitats catalanes de la societat civil referent a això, així com al sistema d'immersió lingüística de les escoles catalanes.

També insta el Parlament a manifestar el seu desacord amb les sentències "i a complir la Llei d'Educació de Catalunya", ia comunicar la decisió del ple als grups parlamentaris catalans, al Suprem ia les entitats que van signar l'esmentada declaració institucional -Centre UNESCO de Catalunya , PEN Català, Ciemen, Linguapax, Òmnium Cultural, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, Associació de Mestres Rosa Sensat i la Plataforma per la Llengua-.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Montesquieu, barcelona, 29/12/2010 - 20:38

Nuria (bcn) Aixi que donar LLIBERTAT per rebre una educacio com la dels fills des sr Mas i Montilla es feixisme? Els que poden pagar poden escollir i els que no imposició d'allò que els polítics no volen pels seus fills!!..Aquest és el sistema "democràtic" que defenseu.

#8 alemany stolberg, tortosa, 29/12/2010 - 17:04

lluis de barcelona tens rao al-vendrell ja es territori musulma el bereber que no l´'arab sera la llengua vehicular , la sang mediterranea tira cap a mahoma me voy a santander adios.

#7 LUIS, barcelona, 29/12/2010 - 14:54

La veritat es que es un asumpte molt EXTRANY si ho han fet els del VENDRELL, amb les facilitats que donan als Arabs
Ja que el VENDRELL SERÁ LA PRIMERA població de CATALUNYA
QUE DINTRE DE 20 ANYS, sols parlará en MORO
Al pas que van....

#6 yonosoytonto, el vendrell, 28/12/2010 - 17:58

aupa la ley abajo los vulneradores de leyes ¿podemos los ciudadanos saltarnos las ordenanzas del vendrell a la torera?

#5 Kropotkin, Vic, 28/12/2010 - 12:25

Jua, jua, jua,...