Publicitat
Política · 30 de Maig de 2018. 16:29h.

El Vendrell descarta prohibir els llaços grocs a les platges

PxC havia presentat una moció per “protegir el medi ambient”

El Vendrell descarta prohibir els llaços grocs a les platges

Llaços a la platja

L’Ajuntament del Vendrell (Baix Penedès) ha rebutjat al ple d’aquest mes de maig prohibir que es posin plàstics destinats a la propaganda a menys de 200 metres de les platges. Aquesta era una moció del grup municipal de PxC, amb la qual el partit volia “protegir el medi ambient a la façana marítima”.

La moció original parlava dels llaços grocs que últimament han proliferat a les ciutats per la situació de la política catalana. A últim moment, el partit d’August Armengol va eliminar aquesta referència, tot i que s’ha afegit una esmena del PP en què es demanava a l’Ajuntament que retiri de la via pública aquells elements que “ofenguin” altres ciutadans.

La moció de PxC només ha comptat amb el vot a favor del PP i Cs, mentre que el PDECAT, PSC, ERC, Som Poble i Sí Se Puede s’hi han oposat. Alguns d’aquests partits han acusat PxC d’”amagar” una intencionalitat política darrere un suposat “ecologisme”.

Les platges de Coma-ruga i Sant Salvador també han viscut episodis d’enfrontaments entre partidaris i detractors dels símbols polítics vinculats al procés. Fa unes setmanes, les palmeres del Passeig Marítim van aparèixer plenes de llaços grocs. Uns ciutadans es van dedicar a treure-les i uns altres els ho van recriminar, produint-se una discussió en plena via pública.

La moció de PxC rebutjada al ple instava l’Ajuntament a vetllar per la protecció de la natura, per respecte al bé comú “i a la convivència entre humans i medi ambient, a més d'entre les mateixes persones que tenen opinions polítiques diverses”. També es lamentava que els plàstics podrien afectar als animals que viuen a la Reserva Marina de Masia Blanca, a Coma-ruga.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU MOLT CARRIL DE BICI I MOLT CICLISTA SOBRE LAS ACERAS NO ELS MULTEN , FORA TOT PLASTIC DE LES PLATGES IGUAL QUE SIGUIN LLAÇOS GROCS SON UN PERILL PER EL MAR , 01/06/2018 - 00:32

JO SÓC UN INDEPENDENTISTA CATALÀ Que fa molts anys que vui TOT EN CATALÀ A CATALUNYA .Ara ¿ QUE FAN ELS LLAÇOS GROCS A LES PLATGES ? Jo u contesto EL Platic Groc anira a parar DINTRA DEL MAR Es un Perill real NO ELS LLAÇOS GROCS A LES PLATGES No mes PLACTICS AL MAR NI AL COSTAT DE CAP RIU.Menys LLAÇOS GROCS Molesten

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 30/05/2018 - 21:50

Qué raro que los del PSC hayan votado a favor de ensuciar la playa con plástico amarillo ¿no?

#4 opinador, Barcelona, 30/05/2018 - 19:31

curiosamente los ecologistas no tienen nada a decir, aunque eso sí, las pajitas de los refrescos son ultramega peligrosas para el medio ambiente

#3 Manu, Calafell , 30/05/2018 - 18:05

Este verano reiremos, se van a cargar el turismo del resto de España. No vendrá ni el tato.

#2 Luigi., Barcino, 30/05/2018 - 17:14

Los ciudadanos de la República de Roma eran felices con "Panem et circenses" ; a los de la "República catalana" les basta con un circo con lazos.