Publicitat
Política · 6 de Gener de 2017. 10:08h.

El Vèneto tampoc té dret a decidir

El TC italià va sentenciar el 2015 que Itàlia és “una i indivisible”

El Vèneto tampoc té dret a decidir

Luca Zaia, president de la regió del Vèneto

El Tribunal Constitucional d'Itàlia va rebutjar que el Vèneto celebrés un referèndum sobiranista assegurant que la República italiana és “una i indivisible”. “La unitat de la República és un element tan essencial que ha de ser protegit, fins i tot dels poders de reforma constitucional”, va sentenciar l'Alt Tribunal italià el 29 d'abril del 2015.

La màxima instància judicial del país, malgrat reconèixer la diversitat del país, va assegurar que “el pluralisme i l'autonomia no permeten a la es regions qualificar-se en termes de sobirania, ni tampoc permeten als seus respectius governs a ser tractats com si fossin representatius d'una nació”.

“És jurídicament erroni afirmar que un referèndum consultiu és equivalent a qualsevol altre exercici espontani de la llibertat d'expressió dels ciutadans”, va argumentar el TC italià, qui també va remarcar que “el referèndum és un instrument per a la interacció entre les persones i les institucions representatives, i per tant implica sempre la totalitat del cens”.

D'aquesta manera el Tribunal Constitucional va donar la raó al Govern de Mateo Renzi, que havia recorregut davant l'Alt Tribunal una llei de l'Assemblea regional del Vèneto sobre referèndums consultius, amb la qual pretenia preguntar als vènets “si volien que el Vèneto es convertís en una República independent”.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#27 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 08/01/2017 - 16:38

Un territori de França tindrà un referèndum d'independència el 2018.
Nova Caledònia, unes illes al mig de l'oceà Pacífic, decidirà l'any que ve si continua com una regió autònoma del país o si s'independitza.

#27.1 Luigi, Barcino, 08/01/2017 - 19:07

Desde 1986, Nueva Caledonia integra la lista de las Naciones Unidas de territorios no autónomos.
Un territorio no autónomo es el territorio dependiente que, por mandato de la Organización de las Naciones Unidas (ONU), debe ser objeto de un proceso de descolonización.

#26 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, Descargolant barretines, 07/01/2017 - 11:22

Per els de la ceba, qualsevol que s'oposi a la separació de la regió catalana, és un radical espanyolista. La especialitat del procés, somiar truites. Per tant amb aquesta gent no cal debatre raonablement, així que ironia, molta ironia, o el que és el mateix, al separatista, canya, canya i canya!!

#25 Carlos Gomez, jesusito de mi vida soy pequeño como tu, 07/01/2017 - 11:17

Mireu aixo:

https://www.youtube.com/watch?v=mxfEcRui3c0

en canvi el nostres cretins son incapaços d´enfotrasen d´ells mateixos. Per ells tot es trascendencia, tot es solemnitat i tot es fe cega en un deliri inacabable dirigit per necis, roins, dements i amargats.

Aixo es el que acabara amb e

#24 Funcional, bcn, 07/01/2017 - 10:51

Somos muchos los que lo tenemos muy claro y lo venimos diciendo, a pesar de que sigue habiendo un rebaño considerable que se empeña en lucir sus deficiencias racionales y en seguir a estos falsos vendedores de crecepelo.
¡¡En ningun estado de los considerados nucleares de la vieja Europa, habra sece

#23 Joan Manel, Sant Patumet, 06/01/2017 - 22:30

Y paso en Australia Occidental, ha pasado en USA con Texas y Alabama, ...que se lo digan a Rusia tambien, etc.