Publicitat
Política · 24 d'Agost de 2010. 15:07h.

El vot dels catalans de l'exterior

Puigcercós inicia un viatge a l'Argentina i l'Uruguai abans de les eleccions

El vot dels catalans de l'exterior

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, començarà aquesta setmana de manera simbòlica la precampanya electoral amb els catalans i catalanes que resideixen a l'Argentina i l'Uruguai. El president independentista ha explicat que és "una manera de tenir presents a totes aquelles persones que l'any 1939 van marxar del nostre país per fugir de la dictadura franquista i de compartir  amb els exiliats que encara viuen i els seus descendents el record de tots aquells que van lluitar pel país i pels valors republicans".

Durant la seva estada als països sud-americans, Puigcercós es reunirà amb el delegat del govern a l'Argentina, Jordi Font, i amb el responsable del Consorci de Promoció Comercial de Catalunya, Horacio Babini, així com amb els presidents i socis de diferents casals catalans argentins i uruguaians i amb empresaris catalans que treballen a la zona. El dirigent independentista també pronunciarà la conferència 'Perspectives actuals i futures de Catalunya' a la Universitat Nacional de La Plata, on analitzarà el futur del país després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut que només deixa una via possible pels catalans: la independència.

Puigcercós també ha afirmat que Esquerra dóna "ple suport" a la política exterior del govern català, que ha creat delegacions en països estratègics, amb la doble missió de fomentar les relacions institucionals i polítiques amb les autoritats del país i coordinar les entitats dependents de la Generalitat que ja hi estaven establertes. El líder independentista ha defensat que les delegacions, que fins ara s'han obert a Alemanya, França, Regne Unit, Estats Units i l’Argentina, "consoliden la presència de Catalunya en els mercats econòmics i permeten incrementar les relacions amb organismes internacionals".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 LILI, Sant Boi, 25/08/2010 - 18:40

como no busque votos fuera, aqui ya los conocemos y lo van a tener muy chungo para obtener representacion parlamentaria ERC. ERC puede desintegrarse ante un gran reves electoral de eso no me cabe la menor duda

#4 Joaquim, BCN, 25/08/2010 - 14:42

Vaja amb els comentaris precedents, quin nivell!!! 1- El Sr. Puigcercós no se'n va a l'Argentina pagant "nosaltres". Si de cas el seu partit. 2- És fantàstic que la gent valenta vagi al capdavant. Ja vam patir 23 anys d'estafa nacional!

#3 Juanita, Ribes de Fresser, 24/08/2010 - 19:39

Bé esta Juanito vagis a empaitar babaus per arreu del mòn i part de l'estranger, peró en trobarà algu?, mira que portes anys enredant, estafant, embolicant i mentint, i poc crèdit et deu quedar, No creus Juanin?

#2 Johan, Sants, 24/08/2010 - 19:05

kines galtes ktenen akests del tgipagtit!ara a viatjar i a gastar els nostres estalvis....1er treballeu a casa i després sortiu si us sobren diners...de veritat kheu estat el pitjor govern per Catalunya,sou una vergonya..el Sr.Barrera si kes un Sr.

#1 abc, bcn, 24/08/2010 - 15:57

Vamos que el colega se va de vacaciones pagadas antes de la debacle y de que se le acabe el chollo.