Publicitat
Política · 26 de Gener de 2022. 16:31h.

Elena justifica la purga dels Mossos per la feminització

El conseller diu que ha servit per "canviar el nombre de dones en els comandaments"

Elena justifica la purga dels Mossos per la feminització

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha justificat els canvis en la cúpula dels Mossos d'Esquadra per augmentar el nombre de dones en els comandaments. Així ho ha manifestat després d'una pregunta parlamentària de la diputada d'Esquerra, Lluïsa Llop, sobre la "reserva de places per a dones als cossos operatius de la Generalitat".

Elena ha dit que "no podem acceptar que hi hagi només un vint-i-u per cent a Mossos d'Esquadra, de dones, un tretze per cent d'agents rurals i a bombers un dos. Cinquanta de 2.500 bombers". "Hem pres unes quantes mesures", ha emfatitzat.

El titular d'Interior ha exposat que ha fomentat "promocions internes, que facilitessin l'accés també de les dones, canviant el nombre de dones en els comandaments" a Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, ha assenyalat que "hi havia un 21% de mossos d'esquadra en aquests moments, però a la cúpula només n'hi havia un 10. En aquests moments n'hi ha vint-i-cinc, i hem d'anar més".

També ha anunciat que han tancat amb la "majoria" dels sindicats "un acord molt rellevant que desplega moltíssimes mesures". "Un acord que signàvem l'altre dia i que moltes de les persones que venien, moltes de les dones, moltes de les agents ens deien que era un acord històric, pel qual havien lluitat tant i tant i tant temps elles a dins dels respectius cossos", ha subratllat.

Joan Ignasi Elena ha recordat la "mesura de la reserva de places" que permet que en la promoció de Mossos que està en curs hi hagi "una reserva de places del quaranta per cent". "Després vindrà la de Bombers, després vindrà la d'Agents Rurals", ha indicat.

Finalment, ha dit que la llei d'igualtat, "és per complir-la" i "per això hem pres aquestes mesures". "I ho fem no només per justícia, sinó perquè els nostres cossos de seguretat i emergències, per fer millor la feina, s'han d'assemblar a la societat a la qual serveixen", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Marcial Heredia, el circo de la tele, 26/01/2022 - 21:13

¿Ese Elena no es el que ha dejado el Iñaki?

#3 Luigi., Barcino, 26/01/2022 - 20:40

Igualdad de oportunidades,sí. Cuotas,no. Son discriminatorias,porque anteponen el sexo a los méritos.

#2 gurguri , Barcelona , 26/01/2022 - 19:56

ELENA es un tránsfuga que miente, en RAC 1 decía que antes muerto que tapar la corrupción. Ha destituido al jefe de Mossos(que previamente había pedido Amparo judicial) porque no le dejaban investigar a los del 3% con Borras al frente y otras corruptelas. Lo mandan a Rubí. Porque no lo cesan?

#1 Capit@n España, 84.000 y vamos para bingo, 26/01/2022 - 18:03

Lo que dice este zampahamburquesas no se lo cree ni el