Publicitat
Política · 18 de Juny de 2014. 12:37h.

Elena tira la tovallola

Anuncia que deixarà el grup parlamentari i el PSC

El diputat del PSC i líder del corrent crític Avancem, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que abandonarà el grup parlamentari dels socialistes catalans i que no presentarà candidatura per ser el pròxim primer secretari del socialistes catalans després de la dimissió de Pere Navarro. "Ho he intenta i no me n’he sortit", ha lamentat.

Elena ha explicat que en l’assemblea que el corrent crític celebrarà el pròxim dia 28 a Sant Feliu de Codines es dedicirà si entrega l’acta de diputat o passa al grup de no adscrits. En aquest sentit, ha assenyalat que "entregaré el carnet de militant" amb la voluntat de “mantenir el meu compromís de l’espai socialista”. "No esperaré que m’expulsin", ha afegit.

L’encara diputat socialista ha apuntat que "és una decisió molt personal", però també ha posat de manifest el seu desig de poder arribar a un acord amb la resta de diputats crítics per fer aquest pas "de manera compartida". "Al partit no li convé que segueixi un camí de confrontació perquè em sembla que no es positiu", ha sentenciat.

Joan Ignasi Elena, acompanyat per Jordi del Rio, Glòria Plana i Fabián Mohedano, ha dit que “el PSC no es pot permetre més disputes". "No pots ser crític tota la vida en una organització perquè hi ha el risc de convertir-te en una caricatura", ha reblat.

Finalment, ha destacat que la decisió de deixar la militància del partit és amb "la vocació és tornar al PSC quan evidenment conseguim una nova unitat socialista, que Catalunya necessita".

Joan Ignasi Elena, en roda de premsa
Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#37 Ernesto, Vilassar, 19/06/2014 - 00:28

Por fin una buena noticia para el PSC.

Por cierto, ¿quién le sustituye en el Parlament?

#36 Nou partit, Barcelona, 18/06/2014 - 19:10

El nou partit que fundarà es dirà TROYA.

#35 Kropotkin, Vic, 18/06/2014 - 18:54

España recauda y retorna a Cataluña lo que le parece. Si no basta para pagar sanidad y educación, evidentemente, la culpa es de los catalanes que són unos insolidarios...jua, jua...mejor hundidos

#34 Cosme, Inca, 18/06/2014 - 18:45

Si deixa l'escó, cometrà un greu error. De cap de les maneres hauria de deixar-lo, perquè és seu. Si se'n va del Parlament l'únic que farà serà reforçar el PSOE més ultramuntà.

#33 Antoni, LA POBLA DE SEGUR, 18/06/2014 - 18:02

Clar i català. Molt bé Elena. el PSC amb Iceta al capdavant mai acceptarà el Dret a Decidir, sense "el permís" de Madrid. Iceta és un home brillnat i dirà que no ho accepta per la pregunta, o per més raons, però en el fons no vol trencar amb el PSOE i aquest exigeix submissió absoluta.