Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2012. 22:00h.

Elogi de la socialdemocràcia

L'exportaveu d'ERC, Ignasi Llorente, també defensa "l'independentisme no nacionalista"

Ara que la socialdemocràcia està en crisi, l'exportaveu d'ERC, Ignasi Llorente la reivindica en el llibre 'A la recerca del benestar' (Angle Editorial), que s'ha presentat aquesta tarda a la Casa del Llibre de Barcelona.

L'acte ha aplegat dirigents o exdirigents tant d'ERC com del PSC. Entre d'altres, hi estaven presents Joan Ridao, Rocío Martínez-Sampere, Laia Bonet, Fabián Mohedano, Ester Capella, Joan Tardà, Assumpta Escarp, Marc Sanglas, Eduard López o Xavier Vendrell.

"Hi ha estudis que demostren que cada euro invertit en prevenció sanitària, en detecció de malalties o en tractaments de proximitat estalvies cinc euros al futur, i això no són ideologies, són matèmatiques. Retallar aquests euros vol dir incrementar en cinc la despesa d'algú altre", ha explicat Llorente.

"Sóc independentista, no nacionalista. Per a mi l'independentisme és una estratègia eficaç, és la millor forma que tenim per administrar-nos en el context eficaç. No n'hi ha prou a ser independent, perquè seríem tan independents com Holanda, que ja és molt, però que no pren les seves decisions", ha dit, d'altra banda.

"L'independentisme avança en dues velocitats. Allò que podem fer des de la proximitat i que s'ha demostrat que podem fer des de la proximitat, doncs fem-ho des de la proximitat. Allò que requereix estratègies globals, fem-ho des de la Unió Europea", ha afegit.

Llorente, que ha estat presentat pel comunicador Antoni Gutiérrez-Rubí ha admès que "el 2011 va ser un mal any a nivell personal. Cotitzava menys que els bons grecs", en al·lusió a que va deixar de ser portaveu d'ERC amb l'arribada d'Oriol Junqueras i la nova direcció.

Gutiérrez-Rubí li ha dit que "jo no sé si alguna formació està desaprofitant el teu talent". Llorente, metge de professió, va ser portaveu d'ERC entre els anys 2008 i 2011 a més de responsable d'Imatge i Comunicació. A l'acte de presentació del llibre de Joan Ridao, fet aquest dilluns al Parlament, tampoc no hi van assistir dirigents d'ERC.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#20 Pol, Barcelona, 29/02/2012 - 14:21

L'estupides,l'ignorància,el sectarisme,la gent que porta orelleres i que pensa que dient-se independentista,sense convèncer a la societat de les raons per ser independentista és el que sempre ha combatut Llorente.Molts dels comentaris que apareixen avui contra aixó mai crearan nous independentistas

#19 quico, Manresa, 29/02/2012 - 13:48

Encara no saps que la ciència diu que no es pot separar la raó de l'emoció. No siguis ignorant, si no estàs motivat, si no tens ganes o passió per quelcom no fas coses, ni penses. Si no sents ni vius ni penses. Primer sents després et justifiqués pensant. Visca la Terra .

#18 Ramon, Barcelona, 29/02/2012 - 13:47

Gerard, jo ja he triat on viure ... a Espanya¡; no em cal montar més històries ... em fa gràcia la inocència dels secessionistes; us penseu que amb la independència ja estaran tots els mals arreglats... què en sou de babaus¡

#18.1 Font Cuitora, La Llacuna, 29/02/2012 - 20:19

Ramon, i tu et penses que amb la dependència ja estaran tots els mals arreglats ? Que n'ets de babau.

#18.2 Gerard, Barna, 01/03/2012 - 07:03

Ramon, algun argument de pes que no sigui un simple judici d'intencions elucubrant sobre el que has volgut entendre i que jo no he dit? Tu no has triat res pq ni a tu ni a cap altre català els ho han preguntat mai. Aquesta és la qüestió.

#17 Jordi Vernet, Girona, 29/02/2012 - 11:44

Llorente metge de professió diu e-noticies. Aquesta sí que és bona! Us l'han colat doblada! Llorente no té ni la carrera i treballa a la Generalitat des de fa anys en places polítiques.

#17.1 Pere, Caldes, 29/02/2012 - 20:50

Home, d'acord que no es metge, peró aixó de que treballa a la Gen. des de fa anys tampoc es cert. Es militant d'ERC des del 1996 i te càrrecs al partit des del 2001. O sigui càrrecs polítics n'ha pogut tenir mes aviat pocs. Ep, mes que jo segur!!!

#16 Laia, Bna, 29/02/2012 - 11:06

Independentisme, si us plau, independentisme no me'l adjectiveu, si aquests senyors els tals Llorente o Gutierrez-Rubi, tan intelectuals ells, volen posar noves i noves barreres, a la cosa tan simple, ens estan fotent. I si aquest "independentisme" és el de les Laiones o Rociïtos presents, oli hem b