Publicitat
Política · 14 d'Abril de 2012. 13:58h.

"Els 14 d'abril no senten bé a la monarquia espanyola”

Solidaritat commemora el 81è aniversari de la proclamació de la República Catalana

"Els 14 d'abril no senten bé a la monarquia espanyola”

Bertran i Strubell, en l'acte davant el monument a Macià

Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran i Toni Strubell, han participat en un acte de commemoració del 81è aniversari de la proclamació de la República Catalana que s'ha realitzat davant del monument a Francesc Macià de Barcelona i que ha aplegat prop d'un centenar de militants i simpatitzants de la formació independentista.

Bertran ha ironitzat sobre l'accident que ha tingut el monarca espanyol a Botswana “on ha anat a matar i és que els 14 d'abril no senten bé a la monarquia espanyola” ha indicat.

El diputat de SI ha reclamat “introduir una autèntica il·lusió que doni esperances a la societat catalana” i ha definit com a actuació política prioritària de Solidaritat la de “bastir una política que trenqui el desànim i ofereixi esperança al conjunt del país”.Bertran també ha afirmat que “avui els catalans no veuen en el catalanisme majoritari l'engrescament i la il·lusió necessària que ens dugui a la victòria”. Per tot això ha reivindicat que “ha de ser des de l'independentisme de SI que encenguem el llum al final del túnel” i ha reclamat a les forces catalanistes “la mateixa valentia que va tenir el president Macià per proclamar la República Catalana del segle XXI”.

Per la seva banda, Strubell ha recordat que “aquell trencament fet per Macià és una lliçó pels nostres dies” ja que es va “provocar un canvi de rumb”. Segons el president de SI “les societats malaltes necessiten una reorientació per poder tirar endavant” i com a l'any 1931, la Catalunya del segle XXI “ha de poder esmicolar les dinàmiques actuals”.

 

Strubell també ha afirmat que “Macià no compartiria els esquemes caducs de l'autonomisme actual, ja que el vaixell s'enfonsa” per subratllar que “en necessitem un de nou: l'Estat Català”. “Mentre la situació de Catalunya és insostenible i els partits autonomistes neden i guarden la roba, Francesc Macià avui s'hagués llançat a la piscina”, ha reblat Strubell.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Pau, Cerdanyola, 15/04/2012 - 22:21

Si en Carles Santacruz no anés tot el dia buscant brega i calumniant ERC i tothom, com ha estat sempre la seva forma d'actur, potser la cosa no estaria tan enverinada.

#7 Carme, Cerdanyola, 15/04/2012 - 21:22

El Carles és un excel.lent polític. ERC a Cerdanyola s'ha venut als interessos especuladors dels socialistes.

#6 Pedro Escayola, Matadepera, 15/04/2012 - 19:23

Now as the ladder of life
'As been strung
You may think a sweep's
On the bottommost rung . For you, Charles !

#5 Carme Planes, Terrassa, 15/04/2012 - 19:01

El Casrles és un dirigen merevellós i qui no l'agradi que rasqui

#4 Sr. Falgueres, T, 15/04/2012 - 18:55

Nia que facilitar el Carlos. Io l'apoyu, eh.

#4.1 Maria, Matadepera, 17/04/2012 - 22:25

Carles Falguera, encara que posis "Falgueres" es nota molt que ets tu. Un crack comarcal de SCI al Vallès i futur alcaldable per Terrassa !!!