Publicitat
Política · 5 de Maig de 2017. 12:41h.

Els acusats de la Mesa del Parlament demanen la inviolabilitat en un programa de ràdio

Defensen que "protegeix la llibertat d'expressió, el dret a participar en política, i la separació de poders"

Els acusats de la Mesa del Parlament demanen la inviolabilitat en un programa de ràdio

Forcadell, amb Nuet, Corominas, Simó i Barrufet

Els cinc membres de la Mesa del Parlament encausats per la fiscalia per tramitar el debat i la votació sobre un referèndum d'autodeterminació han demanat la necessitat de protegir la inviolabilitat parlamentària com a principi que garanteix la llibertat d'expressió i el dret de participació en política en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Els acusats no han volgut revelar quines argumentacions faran servir quan declarin davant del TSJC -Forcadell i Simó estan citades dilluns 8 de maig i Corominas i Barrufet, el divendres 12-, però sí que han avançat que utilitzaran el principi d'inviolabilitat parlamentària.

"La inviolabilitat protegeix la llibertat d'expressió, el dret a participar en política, i la separació de poders. Ens protegeix a tots els ciutadans, no a uns més que els altres. Fins al final qüestionarem que hàgim d'anar a judici", ha ressaltat Corominas, que amb Forcadell creuen que els tribunals han d'emparar-los i protegir-los perquè puguin fer la seva feina.

Després de sortir en defensa de la feina dels lletrats del Parlament, tots dos han recordat que els seus informes no són vinculants ni preceptius, però també que no n'han fet cap que qüestioni l'actuació de la Mesa. Per a la presidenta del Parlament, el TC vol que el Parlament faci una censura prèvia i si ho fessin, posarien en risc "la democràcia i l'essència del parlamentarisme".

"Ni les amenaces ni les intimidacions ens faran retrocedir ni un mil·límetre del que creiem que hem de fer en compliment de les nostres funcions com a Mesa del Parlament", ha insistit Forcadell, que no contempla que els inhabilitin. En preguntar-li què faran quan els arribi la llei de transitorietat jurídica, ha constatat que és una iniciativa que depèn dels grups i que quan arribi el moment decidiran què fer.

Anna Simó ha assenyalat que s'equivoquen en voler resoldre "un problema polític utilitzant els tribunals", a més de destacar que els membres de la Mesa es deuen al Parlament i als drets fonamentals dels diputats. "S'utilitza el dret per desmuntar el dret", ha lamentat Nuet, mentre que Barrufet creu que els membres de la Mesa són un instrument dels diputats, i en conseqüència dels ciutadans que els han fet responsables del que demanen.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 Pan con tomate y jamón Ibérico, Desenroscando barretinas, 08/05/2017 - 00:02

"protegeix la llibertat d'expressió" "la separació de poders"

¡¡¡Hace falta ser cínicos!!!

¿Libertad de expresión como en Teven3, o haciendo editoriales únicos como palmeros del separatismo?
¿Separación de poderes? ¿Cuando habeis renunciado los separatistas a vuestra cuota en la elección de jueces?

#15 emprenyat, Barcelona, 07/05/2017 - 17:50

Cagarrines, oi?

#14 Vurdy estrategy, L'Estartit, 05/05/2017 - 22:24

de creerse que somos la aldea gala, resistiremos.

#12 Vurdy estrategy, L'Estartit, 05/05/2017 - 22:20

¿Y qué más, Sra, Forcadell & cia? Y el pobre Nuet, menuda aportación. Anda que si fuera a la inversa, que España se quisiera separar de Catalunya. Barrufet la casta política va por libre: queda muy bien lo del rollo-bollo ciudadano. Para Simó con especial "carinyo": Ud. anteriormente con responsabilidades en Ensenyament, se equivocó que solo

#11 cata...quééé?, Montcada i Reixac, 05/05/2017 - 20:33

Nuet ¡¡¡¡lo vas a conseguir¡¡¡ nadie te hízo nunca ni.pu.caso...tu partido y tus sectaréos lo van a conseguir como INDEPENDENTISTAS....¡¡¡y os van a hacer caso¡¡¡ ¡¡¡os han dado bola¡¡¡...el Ayatolá se frotará las manos.