Publicitat
Política · 1 de Febrer de 2012. 19:57h.

Els ajuntaments ja poden reclamar els 759 milions a la Generalitat

Mas afirma després de la reunió amb Rajoy que "un govern seriós ha de pagar els deutes"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat arguments als ajuntaments catalans per reclamar el deute que té amb ells la Generalitat. Mas, després de la reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha recordat, referint-se al deute de l'Estat del fons de competitivitat, que "un govern seriós ha de pagar els seus deutes".

Mas ha dit que "se'ns deu diner acordat i el missatge ha estat molt clar: un govern seriós ha de pagar els deutes". "Si no, tota la línia de confiança es trenca", ha advertit en la roda de premsa posterior a la reunió a La Moncloa. 

També ha volgut deixar clar que els diners corresponents al fons de competitivitat "són uns diners que ens van prometre, i que estan acordats en comissions bilaterals i per tant és una cosa que ha d'anar a missa".

Precisament, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, xifrava fa quinze dies el deute de la Generalitat amb els ajuntaments en una quantitat similar als 759 milions que l'Estat deu a Catalunya per la disposició addicional tercera de l'Estatut. 

En una interpel·lació al Parlament i responent a la diputada socialista Laia Bonet, Ortega assegurava que el deute es podria eixugar "per poc" amb els milions de l'addicional tercera que el govern del PSOE no va voler pagar.

Mas, amb el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat