Publicitat
Política · 3 de Juny de 2009. 21:58h.

Els alcaldes de CiU i ICV planten Zapatero

ERC i PP de Barcelona tampoc no assistiran a la reunió convocada pel president espanyol

Els alcaldes de CiU i ICV planten Zapatero

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, en una imatge d'arxiu amb Xavier Trias

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es reuneix aquest dijous a l'Ajuntament de Barcelona amb els alcaldes dels 23 municipis catalans amb més de 50.000 habitants, per fer balanç del Fons Estatal d'Inversions Locals d'aquest any i analitzar el de 2010. Els alcaldes de CiU i ICV no aniran a la reunió.

Gairebé tots aquests alcaldes són socialistes, excepte els dos d'ICV (El Prat de Llobregat i Cerdanyola) i el de Sant Cugat (CiU), que consideren l'acte "electoralista". ICV ha informat en un comunicat que veu "sospitós" que se'ls convoqui en plena campanya de les eleccions europees, i s'afegeix que els seus alcaldes estarien "encantats" de reunir-se amb Zapatero després de la campanya.

Un portaveu municipal de Sant Cugat ha explicat, de la seva banda, que aquesta és la mateixa raó que motiva l'absència en la reunió del seu alcalde, Lluís Recoder, que dirigeix el municipi més important governat per CiU.

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha anunciat també que no assistirà a la reunió, perquè és un "greuge" per a la ciutat que Zapatero convoqui la trobada "sense avís previ i de pressa i corrent". I el líder del grup del PP, Alberto Fernández, tampoc no assistirà, per considerar que l'alcalde barceloní "posa les institucions al servei del PSOE. És un fet vergonyós que anteposi la seva condició de socialista", ha dit.

Abans d'aquesta reunió, Zapatero, acompanyat pel president de la Generalitat, José Montilla, es reunirà en un dinar amb empresaris del Cercle d'Economia a la seu de la institució a Barcelona. Està previst que assisteixin unes trenta persones, amb la presència del president del Cercle, Salvador Alemany, i membres de la junta directiva.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 joan, manresa, 04/06/2009 - 11:01

Aquest Sr. te un morru que sel trepitja..Només li va el populisme,axó sí,amb campanyas electorals i als mitins se supera..,are aquesta trobada,tambe amb el Comite de Seat,i estrella de mitins..Are ,solucions politicas cap,lideratje rés..Quin morru....

#2 Dessmond, Barsalona, 03/06/2009 - 23:23

Després de veure en ZP en xàndall i ulleres fosques, jo també optaria per plantar-lo. Fa por vertadera.

#1 Maria, Barcelona, 03/06/2009 - 22:20

ZP pocavergonya !
Hereu escolanet !