Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2017. 11:43h.

Els aliats europeus del PDECAT, tampoc

Verhofstadt adverteix que declarar la DUI "és totalment irresponsable"

Els aliats europeus del PDECAT, tampoc

Guy Verhofstadt, amb Mas i Tremosa, en una foto d'arxiu

El líder del grup ALDE del Parlament Europeu, Guy Verhofstadt, ha afirmat que "el referèndum il·legal no tenia legitimitat democràtica" i que va ser "una total irresponsabilitat" la seva convocatòria per part del Govern de Carles Puigdemont.

Verhofstadt ha dit que "no crec que estigui en l'interès dels vostres conciutadans perseguir l'septarismo a qualsevol preu" i ha afegit que "declarar la independència sobre la base d'un referèndum defectuós és totalment irresponsable".

El líder del grup liberal, en què hi ha els diputats de Ciutadans, UPyD i també el del PDECAT (Ramon Tremosa), també s'ha referit al fet que els catalans "sabien que una majoria no participaria, es quedaria a casa i que la majoria d'ells estan en contra de la separació "de Catalunya d'Espanya.

"No és per casualitat que ni tan sols es va establir un llindar mínim (de participació). Llavors és que el resultat del referèndum es coneixia abans que comencés? Com es diu això? Manipulació? Decepció? A més, declarar la independència en base als resultats d'un referèndum defectuós és totalment irresponsable , ha afirmat.

També ha subratllat que "quan no se sap cap a on anar, cal triar avançar" i ha apel·lat al fet que les parts "se senten a la mateixa taula, amb esperit d'entesa i comprensió", i vagin a "un diàleg incloent amb visió de futur ". D'altra banda, l'eurodiputat belga s'ha mostrat crític amb l'actuació policial i ha assenyalat que "no es pot superar aquesta situació només usant el poder de l'Estat".

El líder dels liberals europeus ha insistit que "el futur de Catalunya, el de la meva pròpia comunitat flamenca no descansa sobre una brutal separació, sinó en la cooperació dins d'estructures federals en una Europa federal", alhora que ha suggerit als catalans "mirar cap als seus conciutadans bascos" i veure els seus èxits.

Les afirmacions de Guy Verhofstadt, no han agradat al PDECAT i la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, ha manifestat a Twitter que "Guy Verhofstadt és l'antítesi del pensament liberal i defensa receptes del PP. Quina gran contrast amb la Liberal Internacional i els liberals britànics".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Romero, Barcelona, 05/10/2017 - 15:43

Aun que sea una foto de archivo hay que decir que el sinverguenza que está en el centro de la imagen debia estar ya encerrado por ser el causante e instigador en la sombra de todo esta desgraciada situación. Y la multa que tiene pendiente hay que cobrarla como sea, aunque haya que obligarlo a trabajos de "saneamineto"!

#5 botifler1914, Sinitaca, 05/10/2017 - 13:37

Menudo euro-revolcón!!!!

#4 Marcos, Espanya, 05/10/2017 - 13:24

No soy indepe, pero si lo fuera creo que pediría la cabeza del señor cuya única labor era reunirse con toda esa gente desde hace dos años. Romeva, ¿algo que decir a tu favor?

#3 PQG , Península Ibérica , 05/10/2017 - 13:08

Puigdemont da marcha atrás asume tu responsabilidad legal y no fuerces más violencia. Si declaras una DUI la habrá y lo sabes el ejército la guardia civil y la PN junto con probablemente la mitad de los mossos también defenderán la CE como sea necesario como es su deber. Para por favor.

#2 Manuel, Tarazona, 05/10/2017 - 12:34

Y éstos son los apoyos europeos a la causa.

Jodo, que vista...