Política · 15 de Novembre de 2019. 19:18h.

Els amics de Rodrigo Lanza

Jaume Asens el va defensar i Colau va considerar que era "víctima de la corrupció policial"

Els amics de Rodrigo Lanza

El jurat popular ha declarat aquest divendres culpable d'homicidi imprudent Rodrigo Lanza per la mort del membre de la Falange Víctor Láinez a Saragossa. L'antisistema, que ja va deixar tetraplègic un guàrdia urbà de Barcelona d'una pedrada durant el desallotjament d'una casa okupa, va rebre el suport d'Ada Colau i Jaume Asens després de la publicació del documental 'Ciutat Morta'.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va considerar que Rodrigo Lanza, condemnat per deixar tetraplègic un guàrdia urbà d'una pedrada durant un desallotjament a una casa ocupa i condemnat aquest divendres per homicidi imprudent era "víctima de la corrupció policial".

Colau, a través del seu twitter, va donar credibilitat a principis de 2015 a les tesis del documental 'Ciutat morta', que presentava Lanza com una víctima d'un muntatge policial. Colau també va felicitar la productora del documental que l'exculpava per haver obtingut el premi al millor llargmetratge al Festival de Alcances de Cádiz en una altra piulada.

86375-87.jpg

42987-colau.jpg

"Enfront de la impunitat de la corrupció política, policial, mediàtica... hi ha herois anònims quotidians com Metromnuster -productors del documental-, La Directa i Ciutat morta", va assegurar Colau al seu compte de Twitter en una piulada a principis de 2015. Colau també va apuntar que el reportatge revelava un "dels pitjors casos de tortures i corrupció a Barcelona".

85707-piulada1.jpg

L'exalcaldable popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va exigir a finals de 2017 a l'alcaldessa Ada Colau que donés explicacions pel suport econòmic que el consistori va donar a "l'agressor antisistema Rodrigo Lanza, concedint subvencions que sumen un total de 54.000 euros a l'entitat Iridia que dóna suport als radicals".

Fernández va criticar Jaume Asens, indicant que les subvencions "se li van concedir en els anys 2016 i 2017 per part del tinent d'alcalde de Drets Socials del consistori Jaume Asens, que havia defensat la innocència de Rodrigo Lanza". El grup municipal popular també va demanar a l'Ajuntament de Barcelona que retirés el premi Ciutat de Barcelona que va concedir el 2015 al documental, dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega.

26205-comuns.jpg

L'any 2008, l'Audiència de Barcelona va condemnar a quatre anys i mig de presó a Rodrigo Lanza per l'agressió, el 4 de febrer de 2006, a un guàrdia urbà a qui l'antisistema va llançar una pedra durant el desallotjament d'una casa okupa, deixant-lo tetraplègic. El tribunal el va condemnar pels delictes d'atemptat i lesions imprudents i posteriorment el Tribunal Suprem va elevar la condemna a cinc anys.

Arran d'aquell cas, es va produir el documental 'Ciutat morta', que presentava a Rodrigo Lanza com a víctima d'un muntatge policial per aquells fets. Després de l'emissió del documental l'any 2015, Lanza va rebre el suport de polítics, va concedir entrevistes a diversos mitjans i algunes organitzacions humanitàries van presentar el seu cas com una injustícia.

Cinc anys després de sortir de presó, Lanza va tornar a estar al focus mediàtic, aquest cop, per haver matat a un home de 52 anys, Víctor Láinez.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Julio Loras Zaera, Tortosa, 17/11/2019 - 18:01

La qüestió és si el documental Ciutat Morta descrivia la realitat o no. Perquè si ho feia, no hi ha res a retraure a Colau ni a Asens. Els fets posteriors de Lanza no eren previsibles.

#11 Sergi Sergio, Barcelona, 16/11/2019 - 17:49

El titulo del documental ya era premonitorio; "Ciutat morta" Eso es lo que han conseguido todos estos, bravo ya lo habeis logrado.

#10 Nitato, Navarcles, 16/11/2019 - 12:08

Estem com als anys 30, posant assassins com a herois i exemple. I mentrestant a madrit mirant per lo seu i deixant via lliure al feixisme català d'extrema dreta i esquerra.

#9 Vicente, El.masnou, 16/11/2019 - 10:50

Lo de que los comunes están del lado del.mal no es nuevo.

#8 Tabarnés puro, Barcino, 16/11/2019 - 07:10

Esta es la chusma que nos gobierna.