Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2018. 09:49h.

Els 'ànims' de Rufián a Mireia Boya

"Marxem a veure a la nostra companya abans que la fiquin a la presó"

Els 'ànims' de Rufián a Mireia Boya

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriél Rufián, creu que l'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, acabarà entre reixes. Així ho ha manifestat durant la pregunta que ha realitzat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la sessió de control al Congrés.

Abans d'acabar la seva intervenció, Rufián ha dit que "ara marxem a veure a la nostra companya Mireia Boya abans que la fiquin a la presó". "Tota la força Mireia!", ha exclamat. El diputat republicà, d'altra banda, ha demanat a Rajoy si creu que l'educació millorarà després de l'acord subscrit entre el ministeri de Defensa i el d'Educació per "reforçar la imatge de la Corona i les forces armades".

Gabriel Rufián ha instat l'Executiu espanyol a "tenir la decència i la vergonya" de deixar de dir que "a Catalunya s'adoctrina", després d'impulsar aquesta mesura. Rajoy no s'ha quedat curt i li ha recordat que l'any 2005 ERC va donar suport al PSOE en la llei de Defensa Nacional, que buscava un objectiu semblant.

El diputat d'Esquerra ha aprofitat el seu torn de rèplica per recitar un passatge de 1939, segons ell "l'any de la victòria" -franquista-: "La cerimònia de portar la bandera abans d'entrar a classe serà obligatori per a totes les escoles", ha recitat.

"Volen recuperar això 80 anys després? Tinguin la decència i la vergonya de deixar de dir que a Catalunya s'adoctrina. Nosaltres volem que els nens sàpiguen què és la solidaritat, no la Legió o la cabra. Volem que sàpiguen qui és Marcos Ana, abans que Letizia Ortiz", ha conclòs.

Rajoy li ha replicat que "jo estic més actual que vostè, no em remuntaré 80 anys" i ha recordat que ERC va donar suport al govern de José Luis Rodríguez Zapatero en un cas similar. "No entenc absolutament res. Per una banda vostè dóna suport a lleis, per altra es queixa. Vostè podrà dir que no hi era, però el seu líder natural Joan Tardà, sí", s'ha vantat Rajoy.

Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#10 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/02/2018 - 15:12

El Rufián de las monedas de plata que sigue cobrando. ¿Que no han pasado ya los 18 meses? ¿Que no declarasteis una republiqueta? El gran vividor del prusés al que no le interesa ni le ha interesado nunca que esto se acabe.

#7 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 14/02/2018 - 13:34

No entiendo que pintan "Paquirrí", el homo antecessor catalanicus, Campuzano y demás en las Cortes, ¿no se supone que l'Estat opressor feixista espanyol los tendría que haber metido en prisión por sus ideas indepres, como a Lloreras y Forn? A ver si al final no va a ser verdad eso que dicen de que en España te meten en el trullo por ser indepre

#6 Alejandro, Barcelona, 14/02/2018 - 13:29

Rufián, devuelve el sueldo de todas las veces que has faltado al Congreso, tú, Tardá y todos aquellos diputados que faltan cuando les da la gana , llevándoos al mes entre unas cosas y otras, más de trece mi euros brutos. ¡¡Hay muchas formas de robar y esta, es una de ellas.

#5 Vilafranquí, Vilafranca, 14/02/2018 - 12:41

Pobre Rufián. Él que ya se veia a estas alturas como Ministret de races inferiors de la Republiqueta, i en canvi a de soportar les 7.000 monedes de plata mensuals al Parlamento (on no va casi mai, a sobre). Quin patiment tan franquista.

#4 JC, Barcelona, 14/02/2018 - 11:31

ERC no hace propuestas, sino numeritos para su público. Muchos dias no van ni a trabajar. Se concentran en la propaganda y en saltarse las leyes para luego posicionarse en el papel de víctimas. Con ellos, Cataluña va en barrena.