Publicitat
Política · 18 de Juny de 2017. 19:31h.

Els bascos aconsegueixen més negociant

Esquerra denuncia el "veto de l'Estat" als Mossos

Els bascos aconsegueixen més negociant

El 'lehendakari' Urkullu durant un acte del PNB

ERC ha denunciat al Consell de la Unió Europea el "veto de l’Estat" per incloure els Mossos d'Esquadra a l'Europol, després que el Ministeri de l’Interior hagi acordat aquesta setmana amb el Govern basc incloure a l’Ertzaintza, tal i com va explicar el diari El País.  Els eurodiputats d’ERC, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, ho consideren un “greuge comparatiu”.

L’acord entre Interior i la conselleria de Seguretat basca s’ha produït arran de la reunió de la Junta de Seguretat del Pais Basc, un fòrum bilateral que feia cinc anys que no es reunia. En el pacte s’inclou permetre ampliar la integració de l'Ertzaintza en els diferents fòrums policials estatals, incrementar el seu accés a la informació policial europea i establir mecanismes de clarificació i delimitació competencial en temes d'actuació policial.

Les dues administracions també van acordar desbloquejar les promocions de l'Ertzaintza per mantenir els 8.000 agents. El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va afirmar que “millorar la coordinació és millorar l’eficacia”.

“El Govern i el Parlament de Catalunya han reclamat en diverses ocasions al govern espanyol la consideració dels Mossos com a policia integral", assegura la formació republicana en un comunicat.  ERC diu a més que el reglament d'Europol deixa en mans dels estats la decisió sobre quins cossos policials nacionals poden accedir a la informació. “És per això que els eurodiputats consideren que es tracta d'una qüestió d’arbitrarietat manifesta per part de l'Estat espanyol”, es rebla.

L’eurodiputat Jordi Solé afegeix que “en els últims anys, amenaces com el terrorisme, la delinqüència organitzada i la ciberdelinqüència han trobat noves vies per operar”. "És irresponsable que, amb un nivell 4 d’alerta antiterrorista, l’Estat doni accés a una policia per afinitat política i no per criteris de seguretat. La situació actual obliga a la màxima coordinació entre cossos", conclou.

13 Comentaris

Publicitat
#6 Toni, Terrassa, 19/06/2017 - 20:09

Això no és exactament el peix al cove del president Pujol?

#5 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 19/06/2017 - 12:21

Donar suport al PP equival a negociar? Abaixar-se els pantalons equival a negociar? No lluitar per la independència equival a negociar?

#5.1 manuel, Barcelona (España), 19/06/2017 - 15:29

Apreciado Jordi, no parece que el conjunto de la sociedad vasca piense como tú. Quizás es que están un poco hasta el "gorro" de los salvapatrias y gudaris de tres al cuarto que se arrogan funciones que nadie les ha dicho que lo hicieran. La gente piensa más en vivir en paz y salir del clima absurdo e irracional en el que algunos les habían metido.

#5.2 JUANICO, Barcelona, 19/06/2017 - 18:42

A #5.1Si.

Qué más les da a los vascos si tienen un par: el concierto econòmico y nadue se mete con su política de la lengua.

Tocadles lo que no suena y veréis lo que pasa !!!

#5.3 manuel, Barcelona (España), 19/06/2017 - 19:05

Qué pasaría?
A Cataluña se le ofreció el concierto en su momento y se dijo que NO. Sabes si su política lingüística es igual a la catalana? investiga a ver.

#4 Grauero, Gurugu, 18/06/2017 - 22:36

Siempre estan denunciando al gobierno central de España, y despues se jactan a boca llena, de que el gobierno de la nacion esta judicializando la politica.

#4.1 JUANICO, Barcelona, 19/06/2017 - 18:46

Se puede defender lo que quieras, la unión de lis pueblos, la autodeterminación, la federación,... pero lo que es indefendible es wue las furrzas de seguridsd no se coordinen ni todos tengan acceso a indormación.

Allá ustedes !!!

#3 Pepon, Bcn, 18/06/2017 - 22:25

Los jueces desde el caso Palau prefieren encargar los registros a la guardia civil. Por qué? Estamos ante una policía controlada por Die Separatisten Mafia? Trapero es de fiar?

#3.1 Schwartz, Kartoffen, 19/06/2017 - 18:48

Die tontuelo tú ?

#2 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 18/06/2017 - 21:57

HI ha algun Arturu al PNB ?

I alla es impensable que Puigdemont hagues arrivat mai a Lehendakari.

#2.1 JUANICO, Barcelona, 19/06/2017 - 18:50

A qué bajo nivel han xaidobsus comentarios !

Quién lo ha visto y quién le ve !!!