Publicitat
Política · 1 de Novembre de 2019. 12:57h.

Els bombers van vetar Buch amb el vistiplau de Torra

No permeten al conseller anar a la festa patronal del cos

Els bombers van vetar Buch amb el vistiplau de Torra

Els bombers de la Generalitat van vetar al seu conseller, Miquel Buch, a la festa patronal del cos, segons informa El Periódico. Quim Torra, per contra, sí que va participar en l'acte i no li va importar que Buch fos vetat.

L'absència del conseller a la festa patronal dels Bombers és una anomalia en la història del cos, que aquest dia va comptar amb un únic representant de la Conselleria de la qual depèn, Manel Pardo, director general.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments havia proposat als castellers de la colla Joves Xiquets de Valls aixecar un castell en honor als Bombers en finalitzar l'acte.

"Però a principis de setmana, i després dels disturbis, l'Ajuntament de Valls va informar a la conselleria que la colla no anava a fer el 'castell' si Buch assistia a l'homenatge, i va advertir que constava la preparació d’algunes mobilitzacions de protesta contra l'esdeveniment a causa dels aldarulls", relata el diari.

"Torra, tot i això, no va ser partidari de suspendre l'acte. Buch, tampoc. Així es va arribar fins dijous, a 24 hores de la cerimònia, dia en què els castellers de Valls van fer públic que carregarien el seu pilar només si Buch no acudia. Per Buch cedir a aquell xantatge no era una opció. Per Torra, en canvi, que Buch no assistís no era un problema, explica el diari", indica.

"La tarda de dijous avançava i els organitzadors de l'esdeveniment seguien sense saber quantes cadires per autoritats havien de col·locar sobre l'escenari. En temps de descompte, se'ls va comunicar que finalment Buch no aniria. I hores més tard, que tampoc ho feia Duart. No hi va haver explicacions", afegeix.

"Dues fonts asseguren que Buch va renunciar a anar a la festa patronal dels Bombers perquè Torra l'hi va ordenar. Però fonts de Presidència ho neguen i afirmen que va ser Buch qui va prendre la decisió. I fonts de la Conselleria, qüestionades sobre aquesta última versió, afegeixen que Buch no va ser per no desviar el focus de l'objectiu de l'esdeveniment: els bombers homenatjats", explica el diari.

La cerimònia es va celebrar finalment sense incidents divendres passat al migdia. Torra va donar el seu discurs i després va penjar un tuit ignorant l'absència de Buch. Els Xiquets van aixecar el seu castell. Els bombers veterans van rebre la seva medalla. Buch, conseller d'Interior, no va poder assistir a la festa dels Bombers.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Sharp, Tarragona, 03/11/2019 - 19:13

Los bomberos de la generalitat son protagonistas del apoyo al "proces, de una forma como mínimo sorprendente. tanto en el 1.O como en las manifestaciones y violencia de la pasada semana, aparecen vestidos de uniforme y haciendo trabajos de "protección(separación/etc) de los manifestantes y las fuerzas de orden Publico.

#9 Julio Loras Zaera, Tortosa, 03/11/2019 - 17:55

Em sembla que el veto dels bombers a Buch no té a veure amb l'independentisme, almenys no únicament. El conseller d'interior va tenir fa temps un contenciós amb ells per les seues reivindicacions professionals i laborals, contenciós que arribà al punt que en una visita del conseller a una base del cos, tots es van negar a encaixar amb ell.

#8 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro..., 02/11/2019 - 01:08

"Els bombers van vetar Buch amb el vistiplau de Torra"

La trupe del Bombero torero era gente más seria y profesional... lo de estos trapecistas de tercera no da ni para un castell con cubana... mucho menos para apagar incendios...

#7 Sergi Sergio, Barcelona, 01/11/2019 - 19:15

Buuufff los bomberos, aaahhh esos que mientras Barcelona quemaba no se sabia donde estaban, ni estaban ni se les esperaba, esos que trabajan muy poco y cobran mucho, esos "patriotas" sectarios que viven a costa de nuestros impuestos, mire, a la mierda, vayanse a la mierda.

#6 Escamarlà, Waterloooo de Dalt, 01/11/2019 - 15:44

Trobo que te autorstima i dignitat aquest Buc