Publicitat
Política · 4 de Juliol de 2017. 15:04h.

Els càrrecs de les meses del referèndum seran obligatoris

“Tots ells designats per sorteig públic entre la totalitat de les persones censades”

Els càrrecs de les meses del referèndum seran obligatoris

Lluís Corominas i Benet Salellas

El membre de la Mesa del Parlament, Lluís Corominas, ha explicat que la llei del referèndum indica que els càrrecs de les meses són obligatoris. “Les meses les formen un president i dos vocals, també els suplents, tots ells designats per sorteig públic entre la totalitat de les persones censades”, ha dit.

També ha explicat que els ajuntament han de cedir els locals que se'ls requereixin. En cas d'incompliment per part dels consistoris, la Generalitat podrà obrir locals com a alternativa.

Més detalls de la consulta són la creació d'una Sindicatura Electoral de Catalunya, amb 5 juristes i politòlegs i que el govern promourà la presència d'observadors internacionals, segons Corominas, que ha recordat que la sindicatura ve motivada perquè "no tenim llei electoral pròpia".

La norma també parla de la campanya informativa, que ha de ser "neutral", i apunta que les entitats sobiranistes tindran un 30% de presència als mitjans si així ho requereixen. Pel que fa al cens, estarà elaborat pel govern i validat per la sindicatura electoral. El vot exterior està contemplat dins la llei.

La llei del referèndum no fixa un mínim de participació perquè sigui vinculant i preveu un termini de 48 hores per començar el procés constituent en cas que guanyi la independència..

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#52 Alejandro, Barcelona, 09/07/2017 - 08:36

¿ Obligatorio los cargos de las mesas? ¡¡Y una M!! Cuando vosotros cumpláis las leyes y nos deis ejemplo de acatamiento y respeto a las mismas, lo haremos nosotros. Mientras tanto, NO PIDÁIS AL CIUDADANO ALGO QUE NO HACÉIS VOSOTROS.

#51 Ramon, Parets del Vallès, 08/07/2017 - 11:09

A quin món viu aquest home ?

#50 José de La Roda, Barcelona, 07/07/2017 - 07:46

El separatismo es
un quiero, pero no puedo;
así acabará el prusés
en un petilente pedo.

#49 Dominica , Bcn, 05/07/2017 - 23:28

Ni de conya. No voy a ir ni enviandome la policia.

#48 José Quinta, LH, Barcelonés, España, 05/07/2017 - 20:18

Estoy deseando que me convoquen. Y si no es así, me presento voluntario. Claro que tendrán que comprender que servidor es un poco patoso. Dios no lo quiera, pero pudiera ser que, sin querer, claro, servidor confunda una de las urnas con un urinario y, sin querer, eche a perder las papeletas. Pero todo sin mala fe, eh?

#48.1 aaaa, Barna, 07/07/2017 - 07:08

¡Uy, qué macho!