Publicitat
Política · 28 de Juny de 2014. 13:58h.

Els catalanistes del PSC se'n van amb Maragall

Avancem i Nova Esquerra Catalana defensen “un nou començament del socialisme catalanista”

Els catalanistes del PSC se'n van amb Maragall

Ernest Maragall durant un míting (Foto: ERC)

Les assemblees de Nova Esquerra Catalana i Avancem -reunides la primera a Cabrils, i la segona a Sant Feliu de Codines- han aprovat una declaració política conjunta per a “un nou començament del socialisme catalanista”.

Ambdues formacions es comprometen a “treballar per assolir una nova formulació del socialisme catalanista, contribuir a la confluència de les esquerres catalanes i participar amb compromís ple en el full de ruta català ja definit per l'exercici del dret a decidir sobre el nostre futur polític com a país”.

El document exposa que Nova Esquerra Catalana i Avancem comparteixen “el batec d’una mateixa tradició política, el socialisme, que ha tingut un rol determinant en la construcció i cohesió del país i vol continuar exercint-lo en tant que consideren indispensable que un nou projecte polític del socialisme catalanista contribueixi a fer realitat les aspiracions col·lectives des de la primera línia de l’acció política”.

És per això que les dues formacions han aprovat començar a treballar de manera conjunta per “definir les bases d’un nou programa polític compartit amb voluntat d’aplegar una nova majoria social, incorporant l’impuls de la nova política i des d’una interpretació global de la realitat social, econòmica i cultural”.

També volen “promoure en el proper cicle electoral candidatures conjuntes per la configuració de majories progressistes amb la resta de forces del catalanisme d’esquerres” i “proposar a les organitzacions respectives la celebració d’una assemblea conjunta en els propers mesos, per conformar el nou espai que volem representar”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#23 krones, rodas, 29/06/2014 - 20:42

Ja era hora que els catalans del PSC fotéssin el camp d'aquest PSCPSOE espanyolista, caspós i ranci dels Montilla,Corbacho, Balmón etç etç, gent que no vol el progrés de Catalunya ni de la seva gent

#22 spanish, Madrid, 29/06/2014 - 19:32

ja era hora apa JUnqueras tots per tu jajajajajajajajaaajajajaa

#21 Pere K., Manresa, 29/06/2014 - 18:17

Ernest va trair al seu germà Pasqual per una conselleria que a més la va portar fatal. Elena un oportunista que tan sols busca un lloc en el sol que més calenta. Patètic!

#20 Roger Gom, BCN, 29/06/2014 - 10:35

Ernest Maragall és un neoliberal privatitzador de l'escola pública. Els professors encara patim laseva llei d'educació. L'Elena s'ha apuntat al carro oportunista del nacionalisme burgés. Que se'n vagi tan és si se'n va amb l'escó.

Les capes populars catalanes no volem una separació dels pobles.

#20.1 LLUC, 9N2014, 29/06/2014 - 11:35

Les capes populars, voleu Montilla, Iceta, Zaragoza, Collboni, Lucena, Corbacho ... a les ordres del PSOE ? I tu qui ets per convertir-te en portaveu de les classes populars de Catalunya ? També ets de la famosa Majoria Silenciosa ? Jua jua jua

#19 Nacionalismo = TERRORISMO, BCN, 29/06/2014 - 00:28

http://www.youtube.com/watch?v=8vOrvsPZStE