Publicitat
Política · 2 de Setembre de 2010. 13:01h.

"Els catalans a vegades ens sentim estrangers a casa nostra"

Puigcercós critica els "quintacolumnistes" que s'oposen a examinar de català

"Els catalans a vegades ens sentim estrangers a casa nostra"

Puigcercós, en una imatge d'arxiu

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que els catalans a vegades se senten "estrangers a casa seva" i "ciutadans de segona", perquè no poden utilitzar amb plena normalitat el català en la vida pública, i ha denunciat a aquells "quintacolumnistes" que no ajuden a revertir la situació.

"Els catalans a vegades ens sentim estrangers a casa nostra", ha protestat Puigcercós, que ha recordat que fins ara havia de buscar amb un "mapa" de Barcelona aquells cinemes que podien oferir una pel.lícula en català.

També ha denunciat que encara avui es donen casos en que un alumne universitari no pot fer "una pregunta o un examen en català" perquè "pot patir una represàlia". "És clar que tenim un conflicte lingüístic a Catalunya. I surt perdent el català", ha remarcat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Anna de Vic, Vic, 02/09/2010 - 16:52

Guerra al castella, ja esta fora de les administracions.
Ara ho hem de expulsar del carrer. Visca ERC.

#14 Jan, bcn, 02/09/2010 - 16:13

io, casa teva es troba probablement a uns quants centenars de km d'aqui, ni tan sols escrius en la llengua autòctona.

#13 io, Barcelona, 02/09/2010 - 16:09

pues imaginate los castellanohablantes y no nacionalistas en cat, casa nostra, no solo nos sentimos extrejeros sino tratados peor que delincuentes por nuestras propias instituciones publicas! y para colmo que vivas en pueblo gobernado por independentistas

#12 Francesc, Barcelona, 02/09/2010 - 15:28

L'independentista Sala Martín va demanar al sr Montilla perquè no tenia el nivell C de català, vegeu vosaltres quina contradicció.

#11 Francesc, Barcelona, 02/09/2010 - 15:26

Amos, si s'és excel.lent en la feina universitària, no ha de costar gaire, si no hi ha prejudicis, a dominar la llengua catalana.