Publicitat
Política · 6 de Setembre de 2009. 18:44h.

Els catalans de l'exterior volen l'Estatut tal com es va aprovar

Carod alerta que Espanya "tindrà un problema greu"

Els catalans de l'exterior volen l'Estatut tal com es va aprovar

Carod-Rovira, a l'Argentina

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha agraït especialment als representants de tots els Casals el “compromís amb l’Estatut aprovat pel poble de Catalunya” en un moment “on la sentència del Tribuna Constitucional pesa com una amenaça”. En aquest mateix sentit, s’ha mostrat convençut que “si el Tribunal Constitucional retoca l’Estatut es vulnerarà una de les principals normes democràtiques” i ha reiterat que “l’Estat espanyol tindrà un problema greu per resoldre si una sentència acaba dient que Catalunya, tal com es va aprovar en referèndum, no hi cap a l’Estat espanyol”.

Tanmateix, el vicepresident ha afirmat que “una sentència no canviarà allò que els catalans i catalanes vulguin que sigui Catalunya perquè el poble català és més fort que això”. Per això, el vicepresident ha expressat la seva “emoció pel suport del poble català de l’exterior” perquè “el seu compromís amb el nostre país no sols és benvingut sinó necessari i imprescindible”.

El vicepresident ha presidit la cloenda de la XI Trobada Cultural de les Comunitats Catalanes del Con Sud d’Amèrica, que s’ha celebrat al municipi de La Falda, a la província de Córdoba (Argentina). En el decurs de la jornada de cloenda s’ha procedit a la lectura de les conclusions redactades pels 19 Casals participants de la Trobada d’entre les quals destaca la implicació de les Comunitats Catalanes del Con Sud en la defensa de l’Estatut de Catalunya, aprovat pel poble català, davant qualsevol intent de retallar-lo que impliqui una disminució dels drets i la sobirania assolida fins ara.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Montesquieu, Barcelona, 07/09/2009 - 11:45

Molt be, molt be. Fem un referendum sobre immersio en catala a l'escola i us comprometeu a canviar la llei d'acord als resultats??

#9 PEP, BCN, 07/09/2009 - 10:56

Cuidado. También los Alemanes eligieron un parlamenteo con mayoria NAzi y esa mayoria Nazi dictó leyes contra los judios claramente en contra de la constitución alemana.
Lo resolvieron facilmente, cambiaron la constitución y a los jueces

#8 Lina, BCN, 07/09/2009 - 09:55

Huy qué raro suena "catalanes del exterior". Hay que decir si son los que viven en el resto de España o en el extranjero; si no, da la impresión de que estén orbitando alrededor del planeta sentados en una barretina gigante.

#7 Gombau, Vidrà, 07/09/2009 - 00:32

Alan i endeve, quin és el vostra concepta de democracia?El de la Falange,no?ERC com a partit respectuos amb la opinió de la majoria, te que defendra el q va votar el poble de Cat, encara que aixó quedi lluny de les seves aspiracions.Masa per un espanyol

#6 sal Constans- tennessee-, tennessee, 06/09/2009 - 22:56

Amb qui ha parlat el sr. Carod?
A casa volem estat propi ja!. Quan un viu com a ciutadà d e1era en un país que ens acull, no volem viure com ciutadans de 3era al Principat de Catalunya!