Publicitat
Política · 17 de Juliol de 2019. 10:04h.

Els catalans som súper solidaris

El Parlament dóna la medalla d'honor a l'Open Arms tot i desobeir les ordres del govern espanyol

Els catalans som súper solidaris

El Parlament ha decidit atorgar la seva Medalla d'Honor en categoria d'Or del 2019 al director de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, i a la capitana alemanya del vaixell de rescat de migrants 'Sigui Watch 3', Carola Rackete. Així ho ha decidit per unanimitat en la reunió setmanal la Mesa del Parlament.

El president de la Cambra, Roger Torrent, en roda de premsa, ha defensat el paper d'Open Arms i la capitana alemanya al mar Mediterrani, "on ha salvat a milers de persones d'una mort imminent i ha contribuït a fer visible la tragèdia constant" que es dóna en aquestes aigües.

El guardó arriba després del pols al Govern espanyol de l'Open Arms, que va decidir enviar al seu vaixell a la zona de recerca i rescat líbia, on té expressament prohibit realitzar tasques de salvament en aquestes aigües. El veto va ser imposat pel Ministeri de Foment per evitar noves crisis derivades del rescat de migrants que acaben bloquejats a alta mar davant la negativa de Malta i Itàlia a obrir-los els seus ports.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#32 Aclaración, Barcelona, 18/07/2019 - 17:05

Roger Torrent defiende en la cámara la labor de Open Arms, pero que se sepa, su pueblo Sarria de Ter no se distingue precisamente por acoger a emigrantes o refugiados. Es más, siempre ha tratado de establecer barrera con un pueblo vecino llamado Salt donde ya hay el 87% de imigración.

#31 Finsescoions, Blanes, 18/07/2019 - 10:36

Al s XIX en deien negrers....
Igual a aquest el fan marques de Comillas tb.....

#30 Victor, Barna, 17/07/2019 - 18:07

Propongo que a todos los que traigan los lleven directamente a las casas de los progres que los defienden, a Pablo Iglesias en Galapagar le caben mínimo 25 personas con todas las comodidades piscina , cuarto invitados, jardín...

#29 Xavi, Barna, 17/07/2019 - 16:46

Open Arms contribuye a la destruccion de Europa

#28 Adrián, Barcelona, 17/07/2019 - 16:19

Es curioso, pero a estos tan solidarios con los de fuera no los he visto nunca ayudar a un autóctono sin techo. Tampoco he visto que parte de los que nos traen se los lleven a sus casas. Resulta curioso, ¿verdad?