Publicitat
Política · 20 de Novembre de 2019. 17:48h.

Els CDR continuaran a la presó

L'Audiència Nacional veu risc de fuga

Els CDR continuaran a la presó

Jordi Ros, un dels CDR, durant la declaració

Els quatre CDR a qui es va anul·lar les ordres de presó continuaran empresonats. El magistrat instructor, Manuel García Castellón, ha decidit que Eduard Garzón, Xavier Duch, Xavier Buigas i Alexis Codina continuïn en presó preventiva tal com havia sol·licitat la fiscalia 24 hores després d’anul·lar la primera ordre de presó. Les vistes s'han tornat a celebrar aquest dimecres i el titular del jutjat central d'instrucció número 6 ha decretat mantenir la presó provisional per a ells.

La Sala Penal de l'Audiència Nacional també ha confirmat la mesura de presó provisional per als dos membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) Ferran Jolis i Jordi Ros, imputats per "pertinença a organització terrorista" en considerar que hi ha risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva.

LAudiència Nacional especifica que en aquests dos casos no es van vulnerar els seus drets i ni els investigats ni els seus advocats van presentar queixes per la manca d'informació sobre elements de la detenció. "La passivitat de la defensa de l'investigat denota aquiescència amb les dades i informació facilitada", diu la Sala Penal, ja que la "suposada infracció" només es denuncia quan hi ha interlocutòria de presó. La Sala Penal considera que la presó preventiva per Ferran Jolis i Jordi Ros, decretada pel jutge instructor el 26 de setembre, és "proporcionada" i "raonable".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Waterpus, 21/11/2019 - 09:31

Peno no eran cidadanos comprometidos, hombres de paz y buena gente??
Me temo que alguien no dice la verdad.

#1 ElBarselono, Les festes majors de Sabadell SON LA BOMBA, 20/11/2019 - 18:34

Ole con los ERT (Equip de Resposta Tractoriana) que querían poner bombas en Cat y solo consiguieron entrenar en una cantera y quemarse las manos en casa. Gracias por el concierto y el cante valiente ante la Guardia Civil en honor al deleite del poble tabarnés. Hay lazis quienes a día de hoy todavía me insisten en que solo encontraron un correfoc