Publicitat
Política · 7 de Desembre de 2017. 13:28h.

Els Comuns calculen que Mas va fer retallades per 2.300 milions

Domènech demana a les forces progressistes "comprometre's a revertir les retallades"

Els Comuns calculen que Mas va fer retallades per 2.300 milions

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú, Xavier Domènech ha quantificat en 2.300 milions les retallades que va dur a terme el Govern d'Artur Mas i ha emplaçat a totes les candidatures "que es reclamen progressistes i d'esquerres" a "comprometre's a revertir les retallades dels governs d'Artur Mas que s'han consolidat en els governs posteriors i el compromís que això es faci amb una fiscalitat més justa".

En aquest sentit, Domènech ha posat com a “condicions per fer un país digne” el blindatge dels drets socials i una fiscalitat progressiva. En una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies, el cap de llista de CatECP ha desgranat les “cinc mesures claus pel progrés dels catalans i les catalanes” que han de permetre construir un país “que ha patit molt i que necessita una agenda social ambiciosa”.

En primer lloc, ha situat la necessitat de “blindar” els drets socials a partir de revertir els 2.300 milions d’euros de retallades aplicades pel Govern d’Artur Mas i que s’han mantingut en els darrers pressupostos, i passar en 8 anys del 21% al 28% del PIB en inversió social. Aquest augment de la inversió hauria de dur aparellades, ha defensat, “polítiques que ens permetin implementar una veritable fiscalitat progressiva i progressista”, com recuperar l’impost de successions, apujar l’impost de patrimoni per a aquells que tenen més d’1’3 milions d’euros implicats, augmentar l’IRPF a les rendes superiors als 60.000 euros i un nou impost als bancs sobre els pisos buits.

Així mateix, ha plantejat un pla de justícia de gènere i contra les violències masclistes” que passa per “recuperar la inversió pública que s’ha retallat de forma criminal”, i la creació d’una Conselleria d’Igualtat, Feminismes i Diversitat que abordi un pla integral per acabar amb les violències masclistes. Per últim, ha exposat un pla de xoc contra l’atur i la precarietat centrat les persones joves i majors de 45 anys, i una actuació específica sobre els preus de lloguer, que a Catalunya han pujat un 17% el darrer any.

Així, el candidat de CatECP ha manifestat la seva aposta per “construir un país amb la seva gent”, amb la voluntat de posar sobre la taula “debats i polítiques que s’han deixat de banda des de fa massa temps”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 M. Pilar, Barcelona, 07/12/2017 - 20:26

Ah! Ara us preocupeu per les qüestions socials! Fins ara el més important era que el 80%(?) dels catalans poguessin decidir en un referèndum pactat, ja us heu oblidat? A qui voleu enganyar?

#3 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ESTACIÓ DE TREN SENSE MARQUESINES, OJALA Quel NOU GOVERN CATALÀ ,NODEPENGUI DELA CUP SI NO DE CATALUNYA EN COMÚ DE DOMÈNECH AMB E, 07/12/2017 - 19:35

JO SÓC INDEPENDENTISTA CATALÀ ,, JO U VUI TOT EN CATALÀ Fa anys que reparteixo aquesta propagandaper elValles Oriental ..Ara pero si els Partits Politics Independentistas Tenen que dependra de alguper GOVERNAR CATALUNYA Esperu sigui DOMÈNECH CATALUNYA EN COMÚ Catalunya tornaria ala normalitat i Tranquilitat ..

#2 anselm llorenç, Tortosa, 07/12/2017 - 18:08

Pel cap baix. En Mas va ser el pioner de les retallades a l'Estat espanyol. Encara recordo l'indignant discurs que va pronunciar el dia que les va anunciar. Després s'hi van apuntar els altres.

#1 Alejandro, Barcelona, 07/12/2017 - 14:18

Basta ya de demagogias !! De dónde vas a sacar el dinero si tenemos el mayor déficit del Estado; Si todo se lo han gastado en subvencionar la independencia? Primero, trabajad para recuperarlo y luego decidimos en qué, en quién, y cómo gastarlo. Pero primero hay que tenerlo.

#1.1 xavier, Prat, 07/12/2017 - 19:01

exacte, aquests dies han sortit les dades del deficit fiscal, mes de 10.000 millons a l'any. El que es faria amb la meitat tant sols!!

#1.2 Alejandro, Barcelona, 07/12/2017 - 20:55

Ah, Xavier, pero, ¿no eran 16 mil millones? Ya lo habéis rebajado seis. Bueno, vamos mejorando.