Política · 8 de Juliol de 2017. 16:10h.

Els ‘comuns’ diuen no a l’1-O

Redueixen el referèndum a una “mobilització” i eviten cridar a la participació

Els ‘comuns’ diuen no a l’1-O

Catalunya en Comú fixa la seva postura definitiva sobre el referèndum de l'1 d'octubre: donen suport a la mobilització, però no al referèndum tal com està plantejat. La coordinadora nacional del partit, reunida a Terrassa, ha ratificat la posició oficial de la formació, que encapçalen Xavier Domènech i Ada Colau.

Catalunya en Comú entén l'1 d'octubre només com a una mobilització pel dret a decidir, però no com a un referèndum amb garanties. "En la mesura que aquesta actuació, com totes les mobilitzacions pel dret a decidir, són mobilitzacions de defensa del dret a decidir front aquesta negativa del Partit Popular, nosaltres hi donem suport”, ha dit Domènech.

“Però també contemplem aquesta pluralitat dins del nostre propi espai i del propi país. Hi ha tota una part que no contempla la participació perquè entenem que probablement algunes coses no s'han fet bé”, ha afegit.

Preguntat sobre si faran una crida a votar l'1 d'ocubre, Domènech ha assegurat que encara és aviat perquè el referèndum no està ni convocat i no està clar les garanties que oferirà.

La coordinadora ha votat tres documents amb tres propostes diferents sobre el referèndum. Finalment s'ha imposat la solució de consens, que defensa l'1-O com una mobilització, però no dona suport al referèndum en les condicions actuals.

Un dels documents apostava per donar suport obertament l'1 d'octubre. L'altre rebutjava participar-hi al·legant que és una estratègia electoral dels partits independentistes. Aquest text ha estat retirat.

Totes les propostes coincidien que aquest no és el referèndum que Catalunya es mereix ni necessita. De tota manera, l'executiva també considera que la convocatòria és una oportunitat per a la mobilització. El resultat de la votació ha estat de 85 vots a favor de la proposta de consens i 29 a favor de donar suport obertament.

6 Comentaris

Publicitat
#6 ramon, lleida, 10/07/2017 - 13:56

DOMENECH, COLAU = LAPUTA I LA RAMONETA = A RANCIA POLITICA = CASTA= BUTIFLERS

#5 Calimero, Barcelona , 09/07/2017 - 08:45

A todas estas. Existe algún organismo internacional o país que avale el tan cacareado y ridiculo "derecho a decidir " ? Existe alguna carta internacional que lo explique y regule? Pues no. Eso solo una palabreja oportunista de los estelados...

#4 Carlos Gomez, un saludo del sebolla, 09/07/2017 - 04:09

Jo recomanaria a la gent no comprar loteria on la compra el David Fernandez.

#3 Cesc , Bcn , 08/07/2017 - 20:36

Per fi! Fem tocar campanes! Per han fixat una postura en alguna cosa, haurem de esperar 2 ó 3 anys més fins que es tornin a definir en alguna altra cosa?

#2 vicedo, barcelona, 08/07/2017 - 16:48

Aquest bon senyor, en Domenech, a qué es dedica? Suposo que també cobra del prusés, oi? Perquè si no es així no s´enten, jo el tenia per una persona molt assenyada.....