Publicitat
Política · 29 de Novembre de 2018. 17:39h.

Els Comuns diuen no als Pressupostos de moment

Albiach troba "decepcionant" la reunió amb el Govern

Els Comuns diuen no als Pressupostos de moment

Jéssica Albiach

La portaveu dels Comuns, Jèssica Albiach, ha afirmat que la reunió amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, sobre els pressupostos catalans ha estat "decepcionant" i ha manifestat que "estem molt lluny" de l'acord.

"La reunió que hem tingut ha sigut decepcionant. És curiós que han recollit i incorporat 350 milions d'euros (una part que vindria dels PGE) quan estan dient que no els aprovaran, però sí que els han recollit, ens ha sobtat" ha explicat Albiach. La dirigent dels Comuns ha fet una "valoració negativa" de la reunió pel que fa al contingut.

"El que hem constatat és que estem molt lluny, no només pel model sinó per mesures que considerem essencials, i ells proposen gestos simbòlics" ha apuntat la portaveu, que s'ha preguntat si "està el Govern disposat a renunciar que els metges puguin atendre durant 12 minuts en una consulta? Estan disposats a renunciar a posar més recursos per l'escola inclusiva?".

Albiach ha lamentat que Aragonès "no ens ha sabut concretar els diners que es posaria pel decret de l'escola inclusiva" i "no han incorporat cap mesura de reforma fiscal en la seva proposta". La portaveu també ha explicat que no se'ls hi ha entregat cap esborrany ni cap document en la trobada.

"La principal fractura que té la societat és la desigualtat, hem de començar a revertir les polítiques d'austeritat" ha subratllat Albiach, que ha recalcat que seguiran insistint per "revertir les retallades".

La portaveu de la formació ha explicat que creuen que hi ha tres possibles vies de finançament per fer-ho possible: mitjançant una reforma fiscal, combatent el frau fiscal i amb els pressupostos generals de l'Estat. "Sinó cometen accions en aquests tres aspectes veiem complicat que es tirin endavant les mesures que reclamen els col·lectius que estan al carrer" ha dit.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Barretina a rosca, Black hole, 29/11/2018 - 18:19

"És curiós que han recollit i incorporat 350 milions d'euros (una part que vindria dels PGE) quan estan dient que no els aprovaran, però sí que els han recollit, ens ha sobtat".

Es la "magia" indepe: según el mentiroso del Junqui eran 16.000 millones, luego el Mas-Colell y el Mas que solo eran 3.000 y al cierre del año 2014 fueron 500.