Publicitat
Política · 2 de Gener de 2019. 12:12h.

Els Comuns, ni carn ni peix

El partit vol una Catalunya sobirana en “una República espanyola plurinacional”

Els Comuns, ni carn ni peix

Joan Mena (foto: Catalunya en Comú)

El portaveu dels Comuns, Joan Mena, ha afirmat que la formació plantejarà una Constitució catalana que superi l'actual Estatut en el marc d'“una República espanyola plurinacional”. Aquesta proposta s'inclourà en el document que Catalunya en Comú tancarà en el consell nacional del 19 de gener per “reorientar” la tàctica i estratègia política.

Així ho ha manifestat en una entrevista a Europa Press, on ha explicat que “una constitució catalana no és res més que la carta de voluntats que ha de tenir un territori que comparteix sobiranies amb altres territoris”. Mena, en tot cas, ha rebutjat que la iniciativa dels Comuns sigui per a una Catalunya independent, sinó que aposten per “una República plurinacional”.

“Probablement estem acostumats a utilitzar paraules en un context més reduït. Hi ha lands alemanys que tenen una constitució pròpia i formen part d'una república federal com és l'alemanya”, ha assenyalat el diputat de Catalunya en Comú al Congrés dels diputats.

Mena ha afegit que “aspirem a un procés constituent perquè hem de canviar moltíssimes coses dins de Catalunya i aquest el volem fer compatible amb un procés constituent en l'Estat que doni sortida a aquesta república plurinacional que nosaltres defensem”.

El portaveu del Comuns ha negat que la proposta d'una constitució catalana respongui a un canvi d'ideari, sinó que el document es debatrà al consell nacional es deu a la necessitat d'“analitzar constantment la situació política”. “En els últims temps hem viscut i estem vivint situacions polítiques que cal analitzar i porten a reformular quin és l'estratègia de cada formació política”, ha exposat.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#30 Pepito, bcn, 02/01/2019 - 19:38

jojojo el hijísimo de Domingo Mena sin haber dado un palo al agua en su vida y con el puesto impuesto "por la teta" de su papí, todos estos son iguales, hijos de, mujeres de, primos de, comeculos de, pelotas de... los resultados de este pseudo partiducho político los tienen casi asegurados jojojo

#29 Protágoras, bcn.España, 02/01/2019 - 17:38

Proponer un estado "plurinacional" para resolver los problemas territoriales, es pagar el fuego echando gasolina. España es plural pero sus autonomías también los son; Cataluña más plural que España. Nunca nos pondríamos de acuerdo sobre cuáles son las supuestas naciones. Y por qué deben tener más derechos las ¿naciones? que los otros terr

#28 Kropotkin, Vic, 02/01/2019 - 17:35

Los Comunes deberían controlar el número de mariscadas que engullen. Jua, jua, jua,...

#27 joan, manresa, 02/01/2019 - 17:30

tinu.)per sentir noves musicas...,i potser en un futur i amb polítics intel·ligents alguns podrien arribar a veure una Confederació Ibèrica....,lo que si es segur es que la posició del "proses "actual.., no te cap sortida.Una cosa son els desitjos,somnis ..,tot lo que volem tenir i altre es la dura realitat.Cal paciència,i... esperar el moment.

#26 joan, manresa, 02/01/2019 - 17:19

El Casal obrint la seva tertúlia des de Moro-L'andina..---Sempre es bo sentir nova cançó...,encares que Els comuns no son de nostra devoció,celebrem noves ideas o noves formes politicas per sortir del desgavell que tenim a casa nostra....,la formula comunera ,es un Estat Confederat...,amb diferents matisos..,pro pot servir per començar (cont

#26.1 Protágoras, bcn.España, 02/01/2019 - 19:37

Si España se puede confederar Cataluña también. Atendiendo al hecho que 7 de las 8 más grandes ciudades de Cataluña no quieren ser esteladas (algunas con más del 70% de votos) Se respetaría la voluntad de sus ciudadanos y esas ciudades podrían federarse entre ellas y constituir Tabarnia.