Publicitat
Política · 30 de Gener de 2017. 14:26h.

Els 'comuns' només donaran suport a un referèndum pactat

"Amb reconeixement internacional i vinculant"

Els 'comuns' només donaran suport a un referèndum pactat

Ada Colau i Xavier Domènech, en una foto d'arxiu

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés espanyol, Xavier Domènech, ha manifestat que "nosaltres donarem suport a un referèndum si és un referèndum de debò, amb reconeixement internacional i vinculant" i ha deixat en suspens si donaran suport a un referèndum no acordat.

Domènech ha manifestat en declaracions a El món a Rac-1 que "volem saber quina és la proposta perquè no donarem xecs en blanc" i ha exposat que "si el que es tracta és que efectivament els catalans tinguin el dret a decidir, hi serem, però si del que estem parlant és d'un 9-N bis i després unes eleccions, ja ho valorarem".

El portaveu dels 'comuns' a Madrid ha proposat crear una comissió al Congrés per discutir el dret a decidir perquè contribuirà a "superar l'operació diàleg del Govern espanyol, que no és ni operació ni és diàleg".

"El que solucionarà el problema territorial és un referèndum, però el que no pot ser és que no s'estigui assumint que al Congrés hi ha d'haver una comissió on es pugui debatre obertament aquesta qüestió. Però treballem i seguirem treballant per la consecució del referèndum. En això no som ambigus", ha afegit.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha pronunciat en la mateixa línia que els eu company de partit i ha dit que "quan coneguem la proposta de referèndum del Govern, llavors l'estudiarem" i ha insistit que "a un referèndum se li ha de poder dir referèndum i ha de tenir efectes".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 JUANICO, Barcelona, 30/01/2017 - 19:11

Ja ja ja

I a sobre amb reconeixement internacional i vinculant... mmmm....

Els "petas" us els fumeu fora de les rwunions, si us plau !!

#4 Vicky, Mataró, 30/01/2017 - 18:58

Un Grial entre fariseos, mercaderes y fabuladores.

#3 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 30/01/2017 - 15:35

És la seva manera de dir no al referèndum perquè saben que amb l'estat espanyol no hi ha res a fer. La llibertat d'una nació no es demana es pren. Quina colla de "revolucionaris" de pa sucat amb oli!

#2 Luigi., Barcino, 30/01/2017 - 14:54

Próximo estreno, en todas las pantallas de Catalunya: La guerra de los referéndums.

#1 botifler1914, Sinitaca, 30/01/2017 - 14:32

Entonces se ahorrarán el apoyo.