Política · 17 d'Abril de 2017. 12:43h.

Els 'comuns' s'allunyen

La CUP admet que Colau “no vol el referèndum”

Els 'comuns' s'allunyen

Ada Colau i Xavier Domènech amb altres membres dels 'comuns'

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no vol celebrar el referèndum, ja que en una entrevista a la cadena Al-Jazeera va afirmar que una victòria del 'sí' “no implica la independència”. “Qualsevol altra estratègia que ens porti a un nou 9-N no l'acceptarem, i creiem per les darreres declaracions d'Ada Colau que podria anar per aquí”, ha asseverat.

“El que demana Ada Colau amb aquestes declaracions no és el referèndum. Ella vol una altra cosa. No vol el referèndum i s'ha posat en evidència”, ha afirmat Boya, alhora que li ha recordat que “si guanya el 'sí' el resultat és vinculant i es declara la independència”. “Em sembla molt poc democràtic que algú com Ada Colau faci aquestes declaracions”, ha afegit.

La diputada del partit antisistema també ha dit que l'“inquieta” la idea de negociar la pregunta del referèndum amb els 'comuns'. “La pregunta la hem de negociar entre tots, ja està bé que hi siguin, però nosaltres no acceptarem mai una cosa que no sigui una pregunta clara sobre la independència de Catalunya amb una resposta binària de 'sí' o 'no'”, ha avisat Boya.

Per altra banda, la formació anticapitalista ha demanat al PDECAT que deixin “d'acusar la CUP de posar pals a les rodes”. D'aquesta manera, Boya ha respost la dirigent del Partit Demòcrata Europeu Català, Marta Pascal, qui ha reconegut que “hauria preferit uns altres companys de viatges”.

La presidenta del grup parlamentari de la CUP ha conclòs que “no tenim cap altre remei que continuar plegats” per guanyar el referèndum, malgrat que “la nostra proposta política és als antípodes, l'una de l'altra”.

Mireia Boya

6 Comentaris

Publicitat
#6 Pepon, Bcn, 17/04/2017 - 21:52

La CUP es el partido más friki de Occidente.

#4 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 17/04/2017 - 14:28

Patrimonialitzar la democracia desde el nacionalisme es pretendre compatibilitzar fe i ciencia.

#3 Pan con tomate y jamón Ibérico, Desenroscando barretinas, 17/04/2017 - 13:59

Si esto es verdad, la tomadura de pelo separatista tiene los días contados. Romería de vividores del prusés camino de la faena o del paro; ¿no tendremos la suerte de que marchen a Ítaca a cuidar cabras?

#3.1 Carlos BCN, Barcelona , 17/04/2017 - 20:53

En Melilla hay una cabra que estaría encantada de tener de sirvientes a toda esta tropa como redención, bajo la atenta mirada de sus compis de cuartel

#2 Kropotkin, Vic, 17/04/2017 - 13:24

Las ratas huyen del Titanic a toda prisa... Jua, jua, jua,...

#1 Pere, Girona,Spain, 17/04/2017 - 13:04

Comença la campanya sectària i rural contra tot aquell que no vol el referéndum.

Es el prusés obert a tothom.