Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2019. 19:46h.

Els condemnats veuen "venjança"

"La nostra aposta passa perquè Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república"

Els condemnats veuen "venjança"

Els dirigents independentistes condemnats veuen en la sentència una "venjança". "L'Estat ha buscat venjança i càstig. L'ús i abús de la presó preventiva, els escrits acusatoris de la fiscalia, els informes creatius de la Guàrdia Civil i les declaracions dels dirigents polítics espanyols anticipant decisions dels tribunals que ens estaven processant són les evidències que demostren totes les mancances processals d'aquesta causa contra l'independentisme" han escrit en una carta conjunta.

Els dirigents independentistes presos i condemnats aquest dilluns pel Tribunal Suprem han publicat una carta conjunta en la qual afirmen que "la nostra aposta passa perquè Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república".

"Mantenim intacte el convenciment que la decisió sobre el nostre futur col·lectiu pertany només a la ciutadania d'aquest país. La nostra voluntat d'impulsar una Catalunya justa i lliure és indestriable a la nostra convicció democràtica i pacífica. Per això, des de la presó de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d'Enric, renovem públicament el nostre compromís amb la democràcia per seguir defensant amb plena convicció i determinació el futur del nostre país" han escrit en l'escrit.

"La nostra aposta passa perquè Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república. Però abans que independentistes som demòcrates i per això mai renunciarem que siguin les dones i els homes de Catalunya les que s'expressin lliurement a les urnes per decidir el futur polític del país" han recalcat en la missiva.

El Tribunal Suprem ha imposat penes d'entre 9 i 13 anys de presó als nou polítics independentistes condemnats per sedició en el judici del Procés. L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha estat condemnat a 13 anys per un delicte de sedició en concurs medial amb malversació.

Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa han estat condemnats a les penes de 12 anys de presó i 12 d'inhabilitació absoluta, en els quatre casos per delicte de sedició en concurs medial amb un delicte de malversació de fons públics agreujat per raó de la seva quantia .

Així mateix, condemna pel delicte de sedició a Carme Forcadell a les penes d'11 anys i 6 mesos de presó i igual temps d'inhabilitació absoluta; a Joaquim Forn i Josep Rull a les penes de 10 anys i 6 mesos de presó i 10 anys i 6 mesos d'inhabilitació absoluta; i Jordi Sánchez i Jordi Cuixart a les penes de 9 anys de presó i 9 anys d'inhabilitació absoluta.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/10/2019 - 00:18

"Comisión y Eurocámara dan la razón a España: Junqueras no tiene ninguna inmunidad. El abogado general publicará su dictamen preliminar sobre el caso el próximo 12 de noviembre."

elespanol.com 14 octubre, 2019 17:18

Avui La Patria ha fet Grossa i pedrea. Convindria saber on compren la loteria

#9 Josep Maria, Mollerussa, 14/10/2019 - 23:23

Els jutges us han vist el llautó.
Sou culpables de incitar als totils que han cregut les vostes mentides de independencia, republica......a la violencia. Independencia i republica, que ha quedat clar que vosaltres SABEU QUE NO ES POSSIBLE.

#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/10/2019 - 22:56

"Els condemnats veuen "venjança". Qué casualidad, lo mismo que suelen decir los mafiosos condenados. ¿Casualidad?

#8.1 La Mare Superiora, Palerm del Nord, 14/10/2019 - 23:13

Che cosa voi dire? Eh? Eh?

#6 Guineu, Barna, 14/10/2019 - 20:54

Que esperaban un beso en los labios? Capdecollons..

#5 Son gent pacífica home...! , Bcn, 14/10/2019 - 20:51

Voy al paki a por más palomitas, que me he quedado sin