Política · 21 d'Abril de 2017. 10:37h.

Els consellers signen un manifest, però no la convocatòria

El Govern es ‘conjura’ per celebrar el referèndum

Els consellers signen un manifest, però no la convocatòria

El Govern s’ha conjurat per a la celebració del referèndum en un acte al Palau de la Generalitat que ha inclòs la lectura d’un manifest, la signatura del mateix per part de tots els consellers i breus discursos del president Puigdemont i del vicepresident Junqueras.

El manifest també ha estat signat per alts càrrecs del govern, com ara secretaris i directors generals de les conselleries. El primer en fer-ho ha estat el secretari de l’Executiu català, Joan Vidal. La signatura del manifest té  una forta càrrega simbòlica i política, més que no pas valor jurídic, per evitar que el govern espanyol pugui impulsar noves mesures judicials contra els signants.

L'acte vol escenificar la unitat del Govern després de les desavinences entre el PDECat i ERC pels preparatius del referèndum i per la gravació d'una conversa del coordinador organitzatiu dels demòcrates, David Bonvehí, en un dinar amb militants on afirmava que si el procés no sortia bé, buscarien “un candidat autonomista”.

A més, Junqueras va afirmar aquesta setmana que en cas de que l’Estat no deixés fer el referèndum es podria fer una declaració unilateral d’independència. Puigdemont, però, ho va descartar i va assegurar que “el procés el farem sempre a la manera catalana, democràtica, seriosa, responsable i en positiu”.

20 Comentaris

Publicitat
#16 Pan con tomate y jamón Ibérico, Desenroscando barretinas, 21/04/2017 - 17:07

Va firma tú, que a mí me da la risa... héroes.

#15 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 21/04/2017 - 16:03

Se encierran en un patio y se hacen... fotos. La conjura de los necios.

#14 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 21/04/2017 - 15:55

Quina pinta de cantaor con duende que el te nostre Oriol. Sembla el del medio de Los Chichos.

A vegades la ma tonta de Deu ensenya que no tot el que lluexi es or.

#13 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 21/04/2017 - 13:54

Els que mes m´entedreix es veure com s´aplaudeixen entre ells. Son el nostre Palmar de Troya. I no vull fer facils analogies fisionomiques entre ambdos Papas Clemente

Vamos Rafa.


Es fantatsic.

#12 Piticly66, Igualada, 21/04/2017 - 13:02

Venga indepes ..
Dónde está la bolita?? .. dónde está la bolitaaa?? ..la bolita dónde está??