Publicitat
Política · 5 d'Agost de 2010. 14:53h.

Els correubous, salvats

El Consell de Garanties dictamina que la llei no es contrària ni a la Constitució ni a l'Estatut

Els correubous, salvats

Una imatge de correbous

El Consell de Garanties Estutàries ha avalat el Projecte de llei de regulació de les festes tradicionals amb bous, ja que considera que no és contrari ni a la Constitució ni a l'Estatut. El PPC va demanar un dictamen a aquest organisme perquè hi podia haver una vulneració del principi d'autonomia local i una 'discriminació entre municipis dins del mateix territori' en un dels articles de la llei.

El Consell de Garanties, però, creu que no es produeix cap d'aquests dos supòsits, en una decisió presa per unanimitat. La petició de dictamen que va fer el PPC no va permetre que aquest projecte de llei s'aprovés el mateix Ple que va prohibir les corrides de toros a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Lluís, Tortosa, 07/08/2010 - 23:33

Així és, que prohibisquen els correbous, però sempre i quan això no servisca d'oportunitat per a criticar unes terres en concret.

#29 Ferran, Barcelona, 07/08/2010 - 12:46

Quina vergonya!!! Prohibeixen els toros i permeten el maltractament salvatge que suposen els correbous. Que sigui una tradició catalana no vol dir que sigui bona! Les execucions públiques també eren costum a l'Edat Mitjana

#28 Lluís, Tortosa, 06/08/2010 - 21:49

De fet és tradició, tot i que cal saber que el que és pitjor per tradició no es fa millor. Fas alguna cosa de molts segles i que no sigui bona? Veig que no negues el que he dit sobre Barcelona. Mira que n'han matat de carn allí, eh!

#27 Quad Erat Demosntrandum, Centelles, 06/08/2010 - 21:47

O sea que todos los "espanyolistes" tenían razón: todo ha sido una maniobra política antiespañola.

#26 josep, monzón, 06/08/2010 - 17:14

exacte, a tot catalunya - no noés a bcn - s'han prohibit lees corrides mentre que a l'ebre la gent vol continuar fent els bonics correbous amb el gran argument que "són tradició".