Publicitat
Política · 12 de Juliol de 2009. 20:33h.

Els crítics demanen un referèndum intern

El 35% de l'executiva d'ERC rebutja el model, segons EI

Els crítics demanen un referèndum intern

Uriel Bertran, a la seu d'ERC, en una imatge d'arxiu

El líder del corrent crític d'ERC Esquerra Independentista (EI) i diputat al Parlament, Uriel Bertran, ha assegurat que el 35% de l'Executiva Nacional ha rebutjat el model de finançament proposat pel Govern, i ha tornat a reclamar un referèndum intern del partit sobre el model. En un apunt del seu bloc d'internet, ha explicat que 14 dels membres de l'executiva d'ERC no han recolzat el model, i els ha felicitat per la seva "valentia i coherència", a l'oposar-se a participar en una escenificació preparada des de fa dies.

Després que el president d'ERC, Joan Puigcercós, confirmés l'aval d'ERC al model després de tres hores de reunió de l'executiva, Bertran ha demanat que la militància pugui rebutjar en referèndum un finançament "pèssim per a Catalunya per insuficient, enganyós i antiestatutari". Ha indicat que més d'un terç de la militància d'ERC no està representada en l'executiva, pel qual és clar, segons ell, que el rebuig al model pot ser majoritari entre les bases. Com ja va fer dissabte, ha recordat que EI va presentar 1.114 firmes per celebrar un referèndum, que el corrent vol per al dissabte 18 de juliol.

Remetent-se a l'anàlisi de la professora de Teoria Econòmica de la UB Elisenda Paluzie, EI considera que les xifres per als primers tres anys només representen una reducció del 10% de l'"espoli" fiscal previst per al 2009, i remarca que Catalunya no estarà per sobre de la mitjana de finançament per habitant si es resten les partides per a competències que només exerceix la Generalitat i no la resta de comunitats. La corrent també apunta que la xifra de 3.855 milions d'euros és una "hipòtesi estadística que no es complirà", i critica l'incompliment estatutari respecte als tres anys per a l'aplicació del model.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Informador, Badalona, 13/07/2009 - 11:46

No us fieu d'Uriel Bertran, és un talp de Puigcercós i Carod.

#12 Aina, Sa Pobla, 13/07/2009 - 10:53

Montserrat, ja t'han passat el manual de la becaria PSOEmontillista?...I pagan bé?...i val la pena trair Catalunya per quaranta monedes?

#11 Montserrat, Lleida, 13/07/2009 - 00:36

Vaja, a ERC hi ha discussió. A CIU no n\'hi ha mai... i es tomben a les ventades de Madrid potser perquè a CIU més que catalans són búlgars dins de l\'imperi soviètic,

#10 Oriol, BCN, 13/07/2009 - 00:04

Uriel, demostra d'una punyetera vegada que et creus el que pretens fer creure als altres, i que no ets un titella d'aquest desastre d'individu anomenat Puigcercós.

Una forma de demostrar-ho: adhereix-te a REAGRUPAMENT

#9 Enric, BCN, 12/07/2009 - 23:18

Uriel, tots els que et coneixem ho sabem. Fas tot això per ego personal i prou. Ara renegues del Govern i tu vas ser qui defensava el Govern d'esquerres quan vas impulsar la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) amb PSC i ICV. De què vas?