Publicitat
Política · 12 de Juny de 2009. 14:32h.

Els crítics d'ERC rebutgen un nou tripartit

El sector d'Uriel Bertran creu que l'aliança amb el PSC "s'ha esgotat"

Els crítics d'ERC rebutgen un nou tripartit

Els crítics d'ERC, contra el pacte amb el PSC

Els crítics d'ERC que encapçala Uriel Bertran sota el nom d'Esquerra independentista han organizat una assamblea pel dissabte 20 de juny en la que es debatran diferents punts. El primer d'aquests considera que "l'estratègia d'aliança amb el PSC s'ha esgotat, i no la podem repetir. Ens fa perdre credibilitat independentista i d'esquerres i centenars de milers de votants d'ERC han passat a  l'abstenció. Després de les properes eleccions al Parlament de Catalunya ERC no ha de formar Govern de la Generalitat amb cap partit d'obediència espanyola (PSC o PP -com demostra l'obediència dels seus diputats a Madrid-), i només formarà Govern de la Generalitat amb la força o forces polítiques catalanistes que assumeixin la necessitat d'un programa polític ambiciós per fer front a la dependència política i a l'espoli fiscal que agreuja la crisi: el concert econòmic i l'exercici del dret de decidir a través de la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació. Aquesta és la única equidistància creïble".

En el segon punt de l'assemblea s'insta a "rebutjar el model de finançament que proposa el PSOE perquè no permet reduir significativament l'espoli fiscal de 22.000 milions d'euros, ni ens permet fer front a la crisi. I és fonamental per tal de no hipotecar la credibilitat de la nostra reivindicació del Concert Econòmic. Esquerra independentista va presentar més de 1.000 signatures perquè la militància pugui decidir en referèndum sobre aquesta qüestió" i en el tercer punt destaca que "al Congrés dels Diputats, no podem pactar a la baixa amb Madrid –peix al cove- i no ens ha de fer por iniciar el conflicte polític amb l'Estat".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Ramon, Barcelona, 13/06/2009 - 17:53

No us fieu de l'Uriel Bertran, és un vividor de la política, necessita que l'escoltin per donar sentit a la seva feina.

#14 Oriol, Barcelona, 13/06/2009 - 15:49

És a dir, tenen un any per acabar d'arreglar-se bé la jubilació. Entre d'altres coses, d'acumular i ordenar els draps bruts (per ara, guardats al calaix), dels altres socis del tripartit, per si en un futur convingués fer-los servir...

#13 Oriol, BCN, 13/06/2009 - 15:41

ERC fa bona la dita castellana: "PERDIDOS AL RIO".
Ja està descomptat que dins d'un any ERC perdrà molts vots, i és molt problabe que el tripartit no es pugui reeditar. Doncs ara es tracta de jugar bé les cartes durant l'any que queda.

#12 Guillém de Varòic, Calonge, 13/06/2009 - 15:12

Aixó de Reagrupament és l'ùltim cartutx d'Esquerra. S'ha de reconeixre que per entabanar a la gent son capassos de tot...i son fins els punyeteros!. Fan com la esglesia, que té capellans de totes les tendencies.

#11 Àngel, València, 13/06/2009 - 14:08

Després de les properes eleccions Esquerra no podrà pactar amb ningú perquè haurà obtingut un nombre esquifit de diputats. Tireu de targeta de crèdit, dineu tots els dies a càrrec del pressupost, cobreu dietes. Aprofiteu el que us queda.