Publicitat
Política · 28 de Gener de 2019. 14:37h.

Els dos darrers conversos del PSC

Marina Geli i Ferran Mascarell no van defensar la independència quan eren consellers del tripartit

Els dos darrers conversos del PSC

Els ex dirigents del PSC, Marina Geli i Ferran Mascarell, han passat a formar part de la direcció de la Crida Nacional que encapçalen Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sánchez. Marina Geli va ser la setena persona més votada per formar part d'aquesta direcció i va aconseguir 1.966 vots, mentre que Mascarell va ser la novena persona més votada, amb 1937.

Marina Geli va ser consellera de Salut de la Generalitat amb el PSC entre 2003 i 2010. Durant aquest període mai es va pronunciar a favor de la independència de Catalunya. Anteriorment havia estat regidora de l'Ajuntament de Sant Gregori. L'any 2000 es va fer càrrec de la primera secretaria de la federació del PSC a les comarques de Girona.

No va ser fins el 2014 quan Geli es va enfrontar a la direcció del PSC i va trencar la disciplina de vot al Congrés, mostrant-se partidària d'una consulta sobre la independència. Més tard va fundar el partit Moviment d'Esquerres (MES). A les Eleccions al Parlament de 2017 es va presentar amb Junts per Catalunya del president Carles Puigdemont, als darrers llocs de la llista per Barcelona.

Per la seva banda, Ferran Mascarell ha estat conseller de la Generalitat, tant amb el PSC -amb Pasqual Maragall com a president- com amb CiU -amb Artur Mas com a president-. Va ser també regidor de Cultura amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona. Durant el temps que va exercir com a dirigent socialista tampoc es va significar mai a favor de la independència.

Al gener del 2016 va acceptar la proposta de ser el delegat de la Generalitat a Madrid, però va ser cessat arran de l'aplicació de l'article 155. En els darrers dies havia mostrat la seva intenció de presentar-se com a alcaldable de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 SANDRETA93456@PROTONAMIL.COM, GIRONA, 29/01/2019 - 13:05

Uns cuants billets a la butxaca i camviem de partit com de samarreta.
Aneu als partits que enganyen als catalans, i els roben aneu...... despre voldreu tornar i ...... una merda us deixerem fer-ho
Al partit dels corruptes, estafadors, manipuladors etc... i despres es fan lers victimes.....
millor dit aveu que gent com vosaltres no els volem...

#10 Breogantuy, Tuy, 29/01/2019 - 11:17

Siempre ocurre lo mismo. Intentas unir nacionalismo con socialismo y siempre sale la misma porquería: nacionalsocialismo

#9 Mesalina, Castelldefels, 29/01/2019 - 06:26

Los dos ocupando cargos públicos electos digitales, es decir, que el Capi de Capo, el que manda los pone o los quita, a lo largo de su trayectoria. Deben tener un buen cargo acorde a sus estudios y experiencia que les permita destinar miles de euros a su estética.
Vaya par!!! Y que guapos son, no se puede decir nada más de ellos dos.

#8 Capit@n España, Purgandus populus!!, 28/01/2019 - 21:23

Doña Copago y Don Piel de Serpiente siempre se han movido por ideales..jajajajajajaja

#7 lepero, Barcelona/Tabarnia, 28/01/2019 - 19:25

Estos dos tienen más principios que Groucho Marx.