Publicitat
Política · 20 de Novembre de 2009. 15:54h.

Els dotze apòstols de la Llei Electoral

Els partits posen fil a l'agulla a un any de les eleccions

Els dotze apòstols de la Llei Electoral

Els dotze diputats que integren la ponència conjunta

La ponència del Parlament que ha d'elaborar la Llei Electoral s'ha reunit per primer cop i s'ha marcat un calendari de treball de tres mesos per enllestir el text i aprovar la llei abans que s'acabi la legislatura.

Els dotze diputats que integren la ponència conjunta han començat a treballar en aquesta iniciativa. La presidenta de la Comissió d’Afers Institucionals, Núria de Gispert, ha presidit la sessió constitutiva, i a continuació els diputats han fixat un calendari de treball amb reunions setmanals.

Els membres de la ponència són: Lluís Maria Corominas i Josep Maria Pelegrí (CiU); Miquel Iceta i David Pérez (PSC-CpC); Anna Simó i Patrícia Gomà (ERC); Santi Rodríguez i Josep Llobet (PPC); Jaume Bosch i Lluís Postigo (ICV-EUiA), i Albert Rivera i Carmen de Rivera (Grup Mixt). Tots els grups parlamentaris van sol·licitar la creació d’aquesta ponència conjunta, que disposarà de tres mesos, prorrogables, per elaborar una proposta de llei electoral.

La ponència ha acordat "reunir-se setmanalment a partir del dijous 3 de desembre i que en aquesta pròxima reunió cada grup porti el seu posicionament sobre les recomanacions que consten a l’informe sobre la Llei Electoral que el govern va encarregar a un grup d’experts. La ponència no es reunirà la setmana vinent a causa dels debats en comissió de les esmenes a la totalitat a les seccions del pressupost de la Generalitat per al 2010".

Catalunya és l’única comunitat autònoma de l’estat que no té llei electoral pròpia. L’Estatut, com també feia el del 1979, fixa en una disposició transitòria "unes normes bàsiques per a les eleccions al Parlament, com ara la convocatòria, la composició de 135 diputats o el repartiment d’escons per les quatre circumscripcions, i remet qualsevol altra qüestió a les normes vigents per a les eleccions al Congrés dels Diputats".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Quim Monsó, ISONA, 20/11/2009 - 18:06

Qui serà el seu JUDES..?? jo diria que PSC serà el Judes i CiU Sant Pere, per allò de negar 3 cops.. El que serà crucificat serà el poble català., sort que ERC encara hi dirà quelcom i no deixarà que fotin una BARRABASSADA els sociatesconvergents.

#1 joan, manresa, 20/11/2009 - 16:57

Maradedeu quin nayp que ens cau a sobre.Només veure els noms de la ponencia sens fot la pell de gallina...Quinas lumbreras.."de partidillo"...Srs de CiU,un cunsell de la taula.Busqueu tecnics de veritat,que pensin amb el cap i no amb el partit.No ilum