Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2010. 11:48h.

Els EUA adverteixen que Kosovo no és Catalunya

Asseguren que la independència kosovar és "un cas únic i irreproduïble a Europa"

Els EUA adverteixen que Kosovo no és Catalunya

Philip Crowley

Els Estats Units consideren que el cas de Kosovo no és aplicable als Països Catalans ni al País Basc. El portaveu del Departament d'Estat nord-americà, Philip Crowley, ha negat que el dictamen del Tribunal Internacional de Justícia sobre la independència de Kosovo es pugui traslladar "a cap altra situació".

Segons informa el 3cat24.cat, aquesta postura oficial dels Estats Units neix d'una pregunta directa en roda de premsa a Crowley. Un periodista espanyol va preguntar sobre si la decisió podria donar ales a un moviment secessionista al País Basc o a Catalunya. Crowley va assegurar que el dictamen de la màxima instància judicial de les Nacions Unides respon a un cas únic i irreproduïble a Europa.

El Departament d'Estat fins i tot ha afirmat que els serveis jurídics del seu departament han redactat un informe que certificaria que la decisió del Tribunal no és aplicable a cap altre cas semblant. Catalunya, per tant, no podria agafar-se al cas de Kosovo per trobar empara a una possible independència.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#35 Jolle, Reus, 23/07/2010 - 21:11

La sentencia diu que no hi cap llei internacional que impeixi la declaració d'independencia d'un parlament democratic. Es intencionada en favor dels pobles oprimits. Que va passar a Kosovo es irrellevant en la llei internacional.

#34 jolle, Reus, 23/07/2010 - 21:09

Aquest senyor no ha llegit la sentencia i no sap on es Catalunya. Li han dit que havia de dir aixó per ajudar als aliats espanyols, però la llei és la llei, i la sentencia es clara, intencionada, y no té relació amb els fets anteriors a Kosovo

#33 marc-sabates.com, NACIO CATALANA //*//, 23/07/2010 - 20:59

SPAIN GO HOME
CATALUNYA FREE DOM
USA ?

#32 Jordi, BCN, 23/07/2010 - 20:00

Quan deixem als EUA tenir alguna base militar a Catalunya i comprem armes a les seves empreses potser sí que ens veuran amb els mateixos ulls que Kosovo. Aquí cadascú va pel seu interès.

#31 Jose Manuel, Madrid, 23/07/2010 - 18:52

Hasta que les interese ó pague lo suficiente, entonces Cataluña pasará a ser un problema de primer orden.