Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2010. 12:29h.

Els EUA demanen "respecte pels castellanoparlants"

La subsecretària d'Estat diu que "Espanya ha d'analitzar-ho i tractar-ho amb cura"

Els EUA demanen "respecte pels castellanoparlants"

Maria Otero

La subsecretària d'Estat per Democràcia dels EUA, Maria Otero, va declarar dimecres que "Espanya ha d'analitzar i tractar amb cura el respecte als castellanoparlants" a Catalunya, Balears i el País Basc, segons informa El Mundo.

Otero va fer aquestes declaracions quan aquest diari li va preguntar sobre el Informe Mundial sobre Drets Humans del Departament d'estat, que cau precisament sota la seva jurisdicció, i en la darrera edició, de març passat, es citen diverses denúncies de suposada violació dels drets dels parlants en castellà en aquestes tres comunitats.

Otero, que va néixer a Bolívia i és la dona de raça llatina que ocupa un lloc més alt en l'actual Administració nord-americana, va ser confirmada en el seu càrrec pel Senat fa tot just sis setmanes, de manera que no va voler entrar en detalls. "És una pregunta molt específica", va dir, abans d'explicar que, en tot cas, "l'informe es fa amb força recerca i incorporació d'informació de les ONG locals", de manera que les dades que s'hi presenten mereixen ser tingudes en compte.

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#80 Gabriel Bessa Xandri, Sabadell, 27/09/2010 - 18:44

Yo he sido agredido verbalmente y físicamente por hablar en catalan en mi tierra (Catalunya). En Catalunya no se persigue al castellano, muy al contrario. Solo hay que leerse la parte de la sentencia del TC sobre el Estatut, en la que dice que "no es obligatorio conocer el catalán en catalunya".

#79 Gabriel Bessa Xandri, Sabadell, 27/09/2010 - 18:35

Lo que tiene que hacer esta señora, es darse un paseo por cualquiera de las "comunidades" que menciona, y vera cuales son las lenguas oprimidas. Realmente, si se piensa un poco, se llega a la conclusión, que las lenguas oprimidas, siempre son las minoritarias, y son las que pueden desaparecer.

#78 Gabriel Bessa Xandri, Sabadell, 27/09/2010 - 18:29

Como puede decir semejante barbaridad esta señora. Como puede hacer caso de informaciones de ONG's, que serán totalmente sesgadas y malintencionadas. Como puede oprimir un pueblo de 6 millones de catalano-parlantes a un pueblo de 500 millones de castenaoparlantes. A esta señora ni caso.

#77 Enric, Barcelona, 27/09/2010 - 16:38

A Alfonso (Londres) :

¿En tu casa o en la mia?

#76 alfonso, londres, 27/09/2010 - 15:13

Los catalanistas no entienden nada que no sea 'lo suyo'. Al final se estrellaran contra la realidad, y cuando mas suban 'mas dura sera la caida'
¡Que se jodan!