Publicitat
Política · 1 de Juny de 2009. 15:05h.

Els EUA qualifiquen catalans, bascs i gallecs de "grups ètnics"

A l'apartat sobre Espanya la 'web' del departament d'Estat

Els EUA qualifiquen catalans, bascs i gallecs de "grups ètnics"

Pàgina 'web' del departament d'Estat dels EUA

Segons el departament d'Estat dels EUA, els catalans, bascs i gallecs són "grups ètnics". El departament d'Estat  afirma en la seva pàgina web que a l'Estat espanyol "hi ha diversos grups ètnics: els bascos, els catalans i els gallecs", segons informa el diari Avui. Aquesta informació apareix al principi del perfil de l'Estat espanyol, concretament a l'apartat on es parla de la "gent" que configura Espanya. En aquest apartat es fa referència al nombre d'habitants que hi ha al país, com es diuen, al creixement anual, a les religions predominants i fins a quina edat és obligatòria l'educació.

També s'anomena com a "grups ètnics" els anglesos, els irlandesos i els sud-asiàtics al perfil del Regne Unit, i francesos, italians i monegascos al perfil de Mònaco.

Sobre les llengües que s'hi parlen a l'Estat espanyol, esmenta l'espanyol, que marca com a llengua oficial i que segons la pàgina web el parlen un 74% de la població; el català-valencià, que l'utilitzen un 17% de la població; el gallec, un 7%, i el basc, un 2%. Totes tres com a llengües no oficials.

On parla del govern espanyol, esmenta com a principals partits polítics el PSOE, el PP i la coal·lició IU. Afegeix com a partits "regionals clau", CiU a Catalunya i el PNB al País Basc.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#49 josepxicot, barcelona, 02/06/2009 - 19:46

Els USA tenen una visiò del Mòn d´acord
els seus interessos,que ès fe mal a Euro
pa.però tranquils ja que un grup ètnic sen
se l´Estat no ès res,com els pel-rojes als
EE.UU.Ells tambè sòn grups ètnics,uns pe
lacanyes.

#48 Kropotkin, Vic, 02/06/2009 - 15:59

Obama, por un precio módico te asesoro y evito que digan tonterias...

#47 teresa, terrassa, 02/06/2009 - 14:49

El nivell de cultura historica i geografica dels EEUU(,no entenc qui su pren seriosament), esta demostrat es minso, seria hora que algú els si fes un curset, el que preocupa es la ignorancia

#46 CALÍGULA, BCN, 02/06/2009 - 14:12

Algo hay de eso porque uno ve a Pujol y a Ibarretxe y , oiga Ud, eso no es normal.... La parte buena es que siendo una minoría étnica uno puede encontrar trabajo más fácilmente en UK donde la empresa recibe ayudas si les contrata.

#45 Alcampelló, Barcelona, 02/06/2009 - 12:28

feliu(Tarr.): Tienes razón en que descendéis de los godos. Ya lo demostró P. Gener en 1903: los catalanes son Arios Europeos en el camino del Superhombre. Os felicito. La Historia os tiene reservado un lugar glorioso al lado de los arios superiores.