Publicitat
Política · 5 de Juny de 2018. 12:27h.

Els 'exiliats' es querellen contra Llarena

Puigdemont considera que "és el moment d'actuar"

Els 'exiliats' es querellen contra Llarena

El president Carles Puigdemont i els quatre consellers que van marxar amb ell a l’exili han presentat aquest dimarts una demanda civil contra el jutge Pablo Llarena davant de la justícia belga per vulnerar el seu dret a un “jutge imparcial i independent”, a un “procés judicial just” i a la “presumpció d’innocència”.

Arran de la querella, també han presentat al Tribunal Suprem una petició de recusació contra Llarena perquè, segons ha explicat Toni Comín, “la llei orgànica del poder judicial diu de manera inequívoca que és causa de recusació d’un jutge el fet que tingui un judici pendent amb alguna de les parts de la causa que està instruint”. “No estem perseguits per la justícia, sinó per la ideologia d’un jutge”, ha assegurat Carles Puigdemont, que ha intervingut a la roda de premsa per videoconferència des de Berlín.

"Després de tots aquests mesos que hem estat objecte de violacions de drets fonamentals que, fins ara, han quedat impunes, era el moment d'actuar, de prendre decisions que formen part d'una estratègia de defensa dels drets particulars i col·lectius", ha manifestat, a més d'afirmar que "s'ha demostrat que el jutge Llarena actua sense imparcialitat i mogut per motivacions polítiques, amb actuacions fora del seu àmbit".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#17 Sarola, Castelldefels, 06/06/2018 - 19:49

Es per a mi un gran plaer veure l'inquietut d'aquesta colla de bretols.

#16 maria, ANDALUCIA, 05/06/2018 - 16:56

Si es cierto, se plantea declinatoria por falta de competencia, y tienen que presentarla en España pero no frente al Magistrado, sino acción frente Ministerio de Justicia por error judicial o funcionamiento anormal de la administración de justicia previa reclamación administrativa

#16.1 Laughter, L'H-España, 05/06/2018 - 19:04

¿Recuerdan aquellas famosas medidas cautelares de la ONU que no existían, y que los golpistas repetían una y mil veces? Pues esto es lo mismo.

#15 Flanagan, Tabarnia,el mandat del poble, 05/06/2018 - 15:48

Me encanta ver tan jodido al golpista.

#14 CATA...QUEEEE, Montcada i Reixac, 05/06/2018 - 15:36

Puigdemont...fugao...deja ya de dar por culo...y metete en el castillo de irás y no volverás de Rumania...

#13 Santi, Barcelona, 05/06/2018 - 14:58

Mentres van cobrant, i vivint a cos de rei, pagant les minutes dels advocats i fugits com rates encara tenen la poca vergonya de enfrontar-se amb el jutge, que han estat incapaços de presentar-se i donar la cara. Tanmateix fan un gran favor als residents a Estremera que per aquest camí faràn una estada llarga en aquell indret i ja els anirà be