Publicitat
Política · 8 de Març de 2010. 10:17h.

Els independentistes creuen que Zapatero prefereix ETA a les consultes

La Coordinadora consdiera que "un escenari de conflicte al País Basc permet mantenir la il·legalització"

Els independentistes creuen que Zapatero prefereix ETA a les consultes

Zapatero i Patxi López, en una imatge d'arxiu

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència denuncia "la voluntat del PP de criminalitzar Uriel Bertran i la Coordinadora" i defensa "la normalitat d’explicar la consulta a tots els agents polítics i socials internacionals sense exclusions".
 
La Coordinadora Nacional lamenta "la crida del portaveu del PP Leopoldo Barreda a fer un “seguiment” judicial de la reunió que Uriel Bertran va mantenir amb el dirigent independentista basc Arnaldo Otegui, el mes de juny de l’any passat".
 
En aquest sentit expliquen que "la reunió amb Arnaldo Otegui és, tan sols, una més de les desenes reunions que  a nivell internacional ha mantingut la Coordinadora Nacional, que sempre ha tingut la voluntat d’explicar i a difondre la Consulta sobre la Independència a tot arreu on se li ha demanat". La Coordinadora s’han reunit "amb molts representants de diferents nacions sense estat, del mateix País Basc, i també de Flandes, Escòcia, Còrsega, Sardenya o Quebec".
 
"Aquest  treball internacional ha permès que centenars de mitjans de comunicació internacionals hagin parlat de la Consulta sobre la Independència i que més de quaranta observadors internacionals s’hagin desplaçat a Catalunya per  avaluar la Consulta en les seves diferents onades del 13D i del 28F", reivindiquen.
 
"Trobem del tot incomprensible que es vulgui criminalitzar i perseguir judicialment una tasca de difusió i d’explicació d’aquest procés democràtic, i que tan de bo ajudés el País Basc a iniciar un procés d’autodeterminació fonamentat en el diàleg i en les vies exclusivament pacífiques", denuncien.
 
"Sembla que, tant el Partit Popular com el govern espanyol prefereixin un escenari de conflicte al País Basc que els permeti  mantenir la il·legalització d’una part significativa de la societat basca per poder seguir governant conjuntament en aquella nació, a una pau duradora que, de ben segur, permetria el creixement del moviment en favor de l’autodeterminació", aseguren.
 
"Amb aquesta voluntat de criminalitzar el diàleg, el Partit Popular es torna a mostrar com el que és: un partit amb herència del franquisme que no accepta el diàleg i la pluralitat. Finalment, exigim que,  de manera immediata, el portaveu del PP Leopoldo Barreda retiri la demanda de seguiment judicial cap al membre de la Coordinadora Uriel Bertran", conclouen.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 MARC-SABATES.COM, Garrotxa Catalunya //*//, 09/03/2010 - 13:24

Nosaltres no de violència , la democràcia , la massa simpàtic !
Mai jo , tinc sentit un discurs tan bonic i pur com el de Joan Laporta i Estruch a la Garrotxa.
INDEPENDENCIA //*// 2010

#5 pere, bcn, 08/03/2010 - 15:30

Tan Zp com Rajoi prefereixen ETA. Això és absolutament evident.
És per aquesta raó que no volen acabar amb ETA negociant res, perquè saben que per repressió només la debiliten però no l'acaben.
Els fa por la via democràtica per la independència.

#4 Mònica, Sant Pere de Ribes, 08/03/2010 - 14:02

És intolerable que hagin aparegut en webs independentistes insults a votants del ?No?. On està la llibertat de pensament? Com poden representar una idea política i tenir cabuda en una societat democràtica els que no respecten la diversitat?

#3 Maria, Cassà de la Selva, 08/03/2010 - 13:56

Els independentistes sovint són massa intolerants amb els que pensen diferent. Així com que els que estan a favor de la independència van anar a votar, els que hi estan en contra tenien dret a votar "no" o a quedar-se a casa.

#2 joan, manresa, 08/03/2010 - 12:40

Srs...no cal ser masse inteligent per arribar en aquestas conclussions.Tota la vida a estat axís.No els preocupa el País Basc,els preocupa Catalunya;lo que fem i lo que no fem.Amb las Consultas ya els tremolen las camas.Ai sí CDC o CiU i ERC se unisin