Publicitat
Política · 8 de Juliol de 2021. 18:07h.

"Els independentistes han de baixar del burro”

Joaquín Leguina, expresident de la Comunitat de Madrid: "El PSOE quedarà molt tocat després del pas de Sánchez"

"Els independentistes han de baixar del burro”

L'expresident de la Comunitat de Madrid (1983-1995), Joaquín Leguina, afirma en una entrevista al canal de youtube de Xavier Rius que els independendentistas "han de baixar-se del burro“ i que mentre "no ho facin la concòrdia no arribarà”."Hi ha un conflicte en el qual una part de Catalunya vol expulsar de Catalunya l'altra part que, per ara, segueix sent la majoria en vots perquè el sistema electoral català permet governar a coalicions amb minoria de vots", afegeix.

"En les últimes eleccions -recorda- qui ha guanyat, amb gran diferència, ha estat l'abstenció". Leguina també es mostra crític amb el PNB perquè "no són nacionalistes, són uns aprofitats" i explica que cada pensió basca genera un dèficit de 6.000 euros a l'Estat.

Amb diversos llibres en el seu haver, acaba de publicar "Pedro Sánchez. Història d'una ambició" (Espasa) i considera "Pedro Sánchez no ha deixat viu ningú". "El PSOE -prossegueix- quedarà molt tocat" en cas de no guanyar les pròximes eleccions.

Segons la seva opinió, Sánchez "s'ha carregat els controls intermedis al PSOE". "Quan es reuneix el comitè federal ja veu quin desastre" afegeix en al·lusió a l'última convocatòria en què no hi va haver cap crítica als indults als presos de el procés.

Tot i això, qüestiona la manera en què va perdre la secretaria general -després la va recuperar després de guanyar a les primàries- perquè "la forma en què l’expulsen és impresentable". En la seva opinió la culpa és de Susana Díaz, descavalcada recentment, i que l'únic que aconsegueix és "convertir-lo en una víctima".

L'històric dirigent del PSOE, a què li han obert expedient per la seva trobada amb Isabel Díaz Ayuso durant la campanya de les madrilenyes, critica també que el govern busqui "permanentment l'enfrontament" i "eviti el consens”.

Té també unes paraules d'elogi per a Tomás Gómez, excandidat a la Comunitat de Madrid, perquè les acusacions es van demostrar falses i "és un home d'una dignitat admirable".

Igualment rebutja la Llei de Memòria Democràtica perquè "és fals que la dreta sigui franquista" i "l'esquerra, a Madrid, va afusellar a tort i dret" durant la Guerra Civil. "A la rereguarda republicana es va afusellar milers de persones i a Barcelona es van posar les botes", afegeix.

Recorda, en aquest sentit, que "Franco a més perquè va seguir matant després de la guerra, era un dictador". "Contra Franco parla molta gent que no va estar contra Franco perquè no havia nascut, contra Franco vam estar només uns quants", prossegueix.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Marcial Heredia, el circo de la tele, 09/07/2021 - 08:46

Son seres que han bebido tanta cicuta que andan flotando por la aurora boreal tarajas del todo. Bajarlos de allí será una epopeya. Esos no vuelven.

#5 Jos, VNG (Ghost Republic), 08/07/2021 - 21:02

Perquè haurien de baixar del burru si a la llarga els hi surt gratis?
I per cert en política els buits s'omplen. Si desapareix el PSOE ja sortirà un altre partir que defengui la social democràcia.

#4 Sabiduria, Barcelona, 08/07/2021 - 19:26

Té més raó que un sant, una bona fotografia dels indepes, PNB, l'actual PSOE, les dretes, esquerres, la pre-guerra civil, la guerra, Franco, de la història contemporànea del nostre pais que ens hauria de servir d'experiència per no repetir errors passats

#3 Lobisome, BCN, 08/07/2021 - 19:09

¡Ay señor Leguina! Que Ud. tampoco parece enterarse. Los independentista no pueden bajarse del burro. Los independetistas SON el burro. Un abrazo desde Barcelona.

#2 Hintergrund, Chez Titole, 08/07/2021 - 19:01

Sanchez no és amic de Bildu ni dels indepes, Sanchez te un full de ruta i poc a poc el va desenvolupant, per damunt d'ell hi ha altres gurús que li diuen per on ha d'anar. No cal dir noms, es tracta de la nova guia cap a la globalització i si cal desmuntar algun estat ho faran, els calen Sanchez, Maduros i Macrons, Salvini sobrava.