Publicitat
Política · 28 de Juny de 2022. 09:09h.

"Els independentistes són supremacistes"

Javier Lambán afirma que l’independentisme és "letal" per a Catalunya i Espanya

"Els independentistes són supremacistes"

El president aragonès, Javier Lambán, ha assegurat en una entrevista a La Vanguardia que "considero que els independentistes catalans són supremacistes" i ha afegit que "l’independentisme és letal" per a Catalunya i Espanya.

Lambán lamenta que se l’imputi a ell la responsabilitat que els Jocs no hagin tirat endavant, però afegeix que "em sap més greu que se’m titlli d’anticatalà". "Em defineixo antiindependentista en qualitat de catalanòfil. Catalunya és una terra que estimo, on em vaig educar en part anant a la universitat. Soc admirador de la Nova Cançó", remarca.

També explica que en la reunió que havia de mantenir a Balaguer amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, "el cap de gabinet Sergi Sabrià es va negar que hi hagués una roda de premsa conjunta perquè quina cara faria el president de la Generalitat quan els periodistes de Lleida m’acusessin de lladre de béns".

Javier Lambán, a més, recorda que "la primera visita que va tenir Puigdemont quan va arribar al Govern va ser la meva, el febrer del 2016" i remarca que "vam abordar el tema dels béns i vaig arribar a un acord per buscar una via política de resolució, que va materialitzar Santi Vila". "La vigília que Puigdemont portés això al seu consell de govern això ho va bloquejar Junqueras", afirma.

Finalment, assegura que "davant plantejaments que s’han fet a l’Aragó que signifiquessin succionar o atreure empreses catalanes, m’hi he negat". "Nosaltres vam tornar a anomenar català el català. A les escoles dels municipis catalanoparlants s’hi ensenya català, a més amb dedicació pressupostària. Acusar-me de catalanòfob pel meu antiindependentisme és una manipulació absoluta", conclou.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#22 Eduardo González Palomar, Manlleu, 28/06/2022 - 19:29

Hay que reconocer que Lambán tiene más razón que un santo: muchos "independentistas de Cataluña son supremacistas" y no pocos independentistas, incluso cosas peores.

#21 Flanagan , Tabarnia City, 28/06/2022 - 16:34

Si si, de los separatas lo sabemos todo ya pero tú háztelo mirar que no puede ser que la mitad de población de Aragón está cobrando pagas, sistema, socialista.

#20 Cleofás Pérez Ambullo , Barcelona , 28/06/2022 - 16:01

En otras cosas no sé, pero en esta el Sr Lambán la ha clavado. Aunque, a decir verdad, no es ninguna novedad, no nos coge por sorpresa.

#18 Onofre de Dip, Vigo, 28/06/2022 - 13:56

El Sr. Lambán debería explicarle todo eso a don Pedro Sánchez Castejón.
Si se atreve...

#17 Joan Carles, Barcelona, 28/06/2022 - 13:14

"Els independentistes són supremacistes", d'acord.
I els nacionalistes espanyols TAMBÉ.

#17.1 Patumeiro, Sant Patumet, 28/06/2022 - 14:12

Y Lamban tu crees q es nacionalista? Si supieras de donde viene... Lamban de joven no era socialista, militaba en la CNT, si, anarquista. Asi como lo lees.

#17.2 Onofre de Dip, Vigo, 28/06/2022 - 18:32

Bueno Patumeiro, no es tan raro como parece. Antes de que Cabanellas se alzara contra el gobierno de Casares Quiroga, Zaragoza era una de las plazas fuertes del anarquismo ibérico. Por eso Durruti y los suyos la escogieron como objetivo inmediato, querían "liberarla". Y en fin, que el que tuvo retuvo, de ahí el joven Lambán libertario.