Publicitat
Política · 13 de Novembre de 2021. 17:46h.

"Els indepes es creuen herois"

Pilar Castellanos, expresidenta de SCC a Madrid: "Catalunya està trencada"

"Els indepes es creuen herois"

La trobada amb Pilar Castellanos ha tingut lloc aquest dissabte a primera hora del matí al Catalino -no malpensin-, una xurreria típica a l'entrada de Toledo. De fet, unes taules més enllà hi havia l'expresident de Castella-la Manxa, exministre de Defensa i expresident del Congrés, José Bono, que lluïa un estat de salut envejable.

Pilar va ser presidenta de Societat Civil Catalana a Madrid i número dos de la llista de Ciutadans després de Juan Carlos Girauta a les eleccions generals del 2019. No va entrar al Congrés, però es va quedar a pocs vots. Afincada a Madrid -a cavall entre la capital i Toledo- va viure els seus primers trenta anys a Barcelona i es nota que ve del sector privat tot i que juraria que li ha quedat el cuquet de la política.

En aquesta entrevista explica que, sentimentalment, el procés ha estat com "que et deixi el teu xicot per WhatsApp" i assegura que hi ha fractura social a la família, fins i tot a la seva. "Els germans no poden parlar de determinats temes". Al seu parer, "Catalunya està trencada "perquè "s'han trencat els ponts", "han format grups estancs", i no sembla que la cosa millori.

D'altra banda, considera que "el procés està esgotat" però no s'ha acabat perquè "l'ambient continua estant viciat". "No et pots expressar en llibertat", afegeix. També opina que "no s'ha cosit res" i que els dirigents del procés "es veuen com a herois". "Que Puigdemont sigui considerat un heroi és molt trist", afegeix. "Hi ha xavals que ploren per un paio que els ha abandonat i que se n'ha anat a Waterloo a viure com a déu", insisteix.

Pilar Castellanos també explica el cas dels seus fills, que se n'han anat estudiar a Madrid "tot i que tenen els seus avis a Barcelona". "No volíem que visquessin en aquest ambient". "Hem perdut el sentit del ridícul i el decòrum", prossegueix.

L'expresidenta de Societat Civil Catalana a Madrid parla de la marxa d'Inés Arrimadas a Madrid. Afirma que "no comparteixo aquesta decisió, però la respecto". "S'havia avançat el que mai hauríem somiat, però no n'hi ha prou de tocar-lo, cal fer-ho realitat", afegeix. Creu que "el que es comença s'acaba".

Pilar Castellanos considera que "hi ha solució al procés". Aquesta passa per "aconseguir que els ciutadans vegin que s'està realment per ells, per posar fi a aquesta situació". /Una entrevista de Xavier Rius

 

- Bizum: 600.43.49.84
- Patreon: https://www.patreon.com/xriusenoticies
- Botiga online: https://xavierrius.myspreadshop.es/

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#16 bejota, bcn, 15/11/2021 - 17:14

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#15 Tens sort de ser a Espanya, Bcn, 15/11/2021 - 09:23

Tabarnés puro 13.2
Dius sense complexos: "yo soy de los que piensa que hay que ir a por vosotros sin contemplaciones ni complejos. En plan hostia dar, muñeco bailar". Mira, això és una exhibició descarada de catalanofòbia. Si el mateix ho diguessis a Alemanya dels jueus seria un delicte greu, clara judeofòbia.

#15.1 Tabarnés puro, Barcino, 15/11/2021 - 10:44

No es catalanofobia es lazinyordofobia o bobofobia. Y ya te he dicho que me la s..da. Vosotros podéis decir cualquier barbaridad y es libertad de expresión y derechos humanos. Pues para todos. Así que vayamos destapando las cartas y si algún día empieza el baile que todo el mundo sepa a qué va.

#15.2 pepe, Andorra, 16/11/2021 - 12:41

pues no estimado amigo de la orden del unicornio amarillo. Dar caña al separatismo es una cosa y ser catalanofobo es otra muy diferente. Y no voy a entrar en el rollo de cual es el origen etimologico de la palabra Cathaluna, pq ya es para reirme dos dias seguidos. En todo caso, es la proyeccion habitual de los hispanofobos q viven de todos nosotros

#14 Julian Bañuelos, Viladecans, 14/11/2021 - 19:58

También se creen héroes Marchena y sus palmeros, para los que la unión de España está por encima de la ley, por encima de Dios, por encima de la Constitución y por encima incluso de ellos mismos.

#13 Embusteros i tergiversadors, Barna, 14/11/2021 - 19:50

8.1 a 8.8
Ningú ha desmentit que és fals que Torra hagi dit mai que els catalans tenen uns gens superiors, i que els espanyols, repeteixo els espanyols, són bésties carroñeras.
En quant a les desafortunades paraules de Joan Oliver, que desprès es va disculpar, són poca cosa en comparació a la constant catalanofòbia aquí mateix expressada

#13.1 Purria lazi, Mollerussa, 14/11/2021 - 22:15

Que el Torra llamó "bestias con forma humana y baches en el ADN" a quienes hablen español en Cataluña -> DEMOSTRADO. Que un director de TV3 llamase "chorizos a los españoles por el hecho de ser españoles" -> DEMOSTRADO. Y hay más.. Pero ya sabemos que lo vuestro siempre son casos aislados 637.362.285 ... lo de los demás es catalanofobia.

#13.2 Tabarnés puro, Barcino, 14/11/2021 - 22:24

No confundas catalanofobia con lazinyordofobia, que son cosas muy distintas.
La segunda os la habéis ganado a pulso los lazinyordus por maleducados, totalitarios y pesaos. De hecho yo soy de los que pienso que hay que ir a por vosotros sin contemplaciones ni complejos. En plan hostia dar, muñeco bailar. Y si te parece mal, me la s..da.

#13.3 Marti , Palafrugell , 15/11/2021 - 12:13

El primero en decirlo, con palabras más finas, fue Pujol. Después Tarda, Llach, Torra...

#13.4 pepe, andorra, 16/11/2021 - 12:49

el problema, estimado tabarnes, es q lo q se busca es el enfrentamiento al estilo de Yugoslavia, algo q parece impulsado por los fabricantes de armas y sus socios o por los fondos de inversión como Blackrock con el animo de comprarlo todo a precio de saldo y hacer negocio. Siempre es una cuestión de pasta, siempre.....

#12 Menjamela Grandi, Anapurna, 14/11/2021 - 17:06

Muy bien dicho, Castellanos. La ignorancia y la mentira de estos chupasangres embusteros se combate con cultura e información:
Libro "Madre Patria"
"Desmontando la leyenda negra desde Bartolomé de las Casas hasta el separatismo catalán"
del argentino Marcelo Gullo Omodeo