Publicitat
Política · 31 de Maig de 2011. 09:01h.

Els indignats són "espanyolíssims"

El columnista Ferran Sáez Mateu els acusa de "nacionalisme" espanyol

Els indignats són "espanyolíssims"

Acampats a Pl. Catalunya

El columnista de l'Avui, Ferran Sáez Mateu, en un article a l'Avui critica que els indignats diguin que "el idioma no es el motivo de lucha de la acampada" i que demanin "dejad los nacionalismos aparcados!". També els acusa de ser "espanyolíssims".

"Les persones, com tothom sap, només parlen en espanyol", constata. "Els més vells de la colla –que escaldats que estem, els més vells de la colla!– sabem que aquesta és l'excusa de sempre per mantenir el català en una situació de patois molest, i per imposar el castellà en qualsevol àmbit i circumstància", critica.

"Els pinxets que controlen les assemblees de la plaça de Catalunya no són imperialistes ultradretans ni res per l'estil. La imposició de la seva llengua, que ha acabat triomfant a la plaça, obeeix més aviat a allò que alguns sociòlegs anomenen 'el nacionalisme banal'", considera.

"'¡Dejad los nacionalismos aparcados!', diu el pinxet del Facebook. Però no ho diu en la llengua més parlada del món, que és el mandarí, o en anglès. No, no, no: ho diu tot just amb la llengua que considera que cal emprar a la plaça de Catalunya de Barcelona, innegociablement", lamenta.

Segons el columnista "aquesta és la mateixa mentalitat dels milers i milers de persones van xiular Raimon perquè l'identifiquen amb una anomalia que, per la seva banda, està obscurament relacionada amb el terrorisme. No es tracta, en definitiva, d'una actitud ideològica meditada sinó d'una mena de ressort. I és que el nacionalisme banal és potser això: un ressort mental".

Sáez Mateu qüestiona que siguin "acríticament indiferents amb coses concretíssimes, properes i fins i tot quantificables, com ara el tracte fiscal que l'Estat espanyol dóna a Catalunya. És molt senzill i complaent fotre quatre manotades a l'aire fent veure que es lluita contra l'invisible 'sistema'".

"Que jo sàpiga, Espanya no té un tracte fiscal abusiu amb Islàndia o amb Grècia, però sí amb Catalunya. Si vosaltres aneu repetint això del “¡dejad los nacionalismos aparcados!” és senzillament perquè aquest abús ja us està bé", conclou.

Publicitat
Publicitat

377 Comentaris

Publicitat
#188 NESTOR, Huesca, 06/07/2013 - 01:36

Ese cantamañanas que sabrá de el deficit fiscal de los indignados . Si el banco te quita la casa por que no puedes pagar la hipoteca, dificilmente pagarás mas de lo que recibes. Por otro lado me llena de orgullo de que los indignados sean españolisimos. La política catalana es todo un espectáculo.

#187 Ortiz, BCN, 08/11/2012 - 20:39

Los que tienen un trato abusivo son los de La Caixa, con los que no pueden pagar sus hipotecas. Los de La Caixa no entienden de patriotismo echan a la calle a catalanes castellanos o emigrantes. El abuso real es el de los poderoso contra los pobres, no el de espñoles contra los catalanes.

#186 Antonio, Madrid, 29/08/2011 - 23:41

Siempre es lo mismo, hay que desunir con lo de siempre, el nacionalismo es para lo que se utiliza desgraciadamente.
Tenemos un problema común en toda España ya seas de la región, comunidad, país o como lo quieras llamar que seas... me da exáctamente igual.
Vamos a ser inteligentes, por favor!!

#186.1 cesc, Menorca, 25/10/2011 - 17:50

Anem a ésser inteligents,,començeu a aprendre Català i Basc si us voleu moure per la perifèria de la peninsula,nosaltres vam aprendre el castellà per anar al centre.

#185 Anonim, BARNA, 02/06/2011 - 23:14

Pues nada en Mandarin
???
?????
????

Lo importante es acabar conla corrupcion
Cuando el dedo señala a la luna,,, no miremos al dedo carece de importancia
Molt Gracies

#185.1 alba, Barcelona, 30/07/2011 - 00:23

El que passa és que en no usar la llengua de la nostra terra on us indigneu us convertiu en forasters col·laboradors de la nostra desaparició com a poble i cultura. Vaja uns genocides. O us integreu o ens desintegreu. Indigneu-vos amb el rescat econòmic que cada any Espanya roba a Catalunya!

#185.2 cesc, Menorca, 25/10/2011 - 17:53

Potser no l'hem de mirar el dit,però estigues atent amb la cartera,potser et pot dur un ensurt mentre mires la lluna.

#184 Anonim, Barna, 02/06/2011 - 23:09

???
?????
????

acabar con la corrupcion es lo mas importante para todos
Si el dedo señala la luna..no miremos al dedo
Gracies