Publicitat
Política · 12 de Juny de 2019. 21:48h.

Els indults no requereixen penediment

El futur dels presos, en mans del Suprem i Pedro Sánchez

Els indults no requereixen penediment

El judici al procés, després dels al·legats finals dels acusats, ha quedat aquest dimecres vist per sentència. El futur dels dirigents independentistes presos, però, no només estarà en mans del Tribunal Suprem, el president del Govern espanyol tindrà la facultat d'indultar-los en cas que no hi hagi una sentència absolutòria.

La llei d'indults, vigent a Espanya des de fa més de dos segles, no requereix que el condemnat s'hagi de penedir i permet que l'indult el pugui sol·licitar qualsevol altra persona, no necessàriament l'encausat. Aquesta llei, de l'any 1870, permetria així que sigui una altra persona que no fos l'encausat qui demanés aquesta mesura. A més, no exigeix que, per concedir-li l'indult, el pres hagi de penedir-se.

L'article 19 de la llei estableix que "poden sol·licitar l'indult els penats, els seus parents o qualsevol altra persona en el seu nom, sense necessitat de poder escrit que acrediti la seva representació", és a dir, un particular podria demanar l'indult d'un condemnat sense el seu penediment explícit. La norma no detalla més requisits per demanar la mesura ni estableix l'obligatorietat de demanar perdó.

La legislació exigeix que, un cop feta la petició, el tribunal en qüestió (Tribunal Suprem) hauria d'emetre un informe -no vinculant- sobre la qüestió. Tot i que l'atribució se li concedeix formalment al Rei, la decisió final sobre si concedir o no l'indult a un pres correspondrà al Consell de Ministres de l'Executiu de Pedro Sánchez.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Walerlux, 13/06/2019 - 10:13

Quien firme el indulto ya se puede despedir de la vida pública

#2.1 pepe, andorra, 13/06/2019 - 12:36

y si no, sacan a ferreras en procesion y asunto liquidado.

#1 Albert, BCN, 12/06/2019 - 22:23

Vaya chollo es entonces dar un golpe de estado... en la religión Cristiana te perdonan todo si uno se arrepiente lo cual es fantástico, con el prusesisme ni eso hace falta

#1.1 No, no !, bbcn, 13/06/2019 - 16:47

Si no hay verdadero arrepentimiento, Dios no te perdona, por mucho que te den la extrema unción. Y esta gente demostró ayer, en esas enloquecidas "últimas palabras", que de arrepentimiento, autocrítica o acatamiento, nada de nada de nada. Así pues, ¿qué pretenden? ¿Que Peter Sánchez se haga el hara kiri también? Antes convocará de nuevo ele