Publicitat
Política · 10 de Maig de 2016. 21:49h.

Els joves de la CUP no es retracten sobre el ninot d’Albiol

Acusen el líder del PPC de discursos “racistes, xenòfobs, d’odi, d’ultradreta i feixistes”

Els joves de la CUP no es retracten sobre el ninot d’Albiol

Ninot de García Albiol (foto: Dídac Espí)

L’Assemblea de Joves Independentistes de Badalona, L’Espurna, ha assegurat en un comunicat que “no ens retractem de res del que hem fet”, en al·lusió al ninot amb el rostre del líder del PPC, Xavier García Albiol, que volien cremar durant la Nit de Sant Anastasi, en el marc de les Festes Majors de Badalona.

Els joves independentistes han explicat que la figura “constituïa una sàtira política sense més intenció que la de la visualització de la lluita antifeixista”. “No dirigia cap insult i feia gal·la d’un sentit de l’humor que sembla que s’havia perdut a la ciutat”, afegeixen des de L’Espurna, alhora que acusen Albiol d’encarnar “les polítiques i discursos racistes, xenòfobs, d’odi, d’ultradreta i feixistes”.

L’Assemblea de Joves Independentistes de Badalona ha informat que el consistori badaloni va comunicar-los que retiressin el ninot de la pira que havia de cremar per la Nit de Sant Anastasi. “L’ajuntament, doncs, es rendia a la pressió del discurs de la dreta feixista”, ha dit L’Espurna. “Entenem doncs que un any més el govern de l’ajuntament de Badalona va sotmetre la nostra reivindicació popular i festiva a censura”, ha afegit.

Tot i aquestes crítiques contra el govern municipal, en mans de Guanyem Badalona, els joves de la CUP esperen que l’equip municipal “no torni a abaixar el cap en front a la por del feixisme”. També han reiterat el seu suport a la coalició d’esquerres perquè “només amb una força del poble i pel poble” es podrà “vèncer les forces de la injustícia ultradretana”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#14 Josep-Maria , Barcelona, 11/05/2016 - 13:42

L'Assemblea de Joves Independentistes de Badalona, L?Espurna, ¿forma part de les CUP? (ho dic pel títol de la noticia)

No cal formar part de les CUP, per a ser jove i independentista.

#13 botifler1914, Pais de Nunca jamás, 11/05/2016 - 13:00

La revolució dels somriures

#12 Galba, Bcn, 11/05/2016 - 12:57

A Badalona falta, com diuen, sentit de l'humor. Sí, senyor. Albiol encara riu ara. Li ha semblat de los més graciós això de crema'l en esfinge.

#11 Galba, Bcn, 11/05/2016 - 12:55

Caray! Només els hi ha faltat dir "franquistas" i "madridistas".

#11.1 botifler1914, Pais de Nunca jamás, 11/05/2016 - 12:57

Y homófobos

#10 Kropotkin, Vic, 11/05/2016 - 11:35

Ahora sólo falta que se pongan el espejo los de la CUP. Juas juas