Publicitat
Política · 13 de Gener de 2009. 20:00h.

Els jueus catalans comparen Hamas amb ETA

Diuen que el govern espanyol és "el més antiisraelià d'Europa"

Els jueus catalans comparen Hamas amb ETA

Milicians d'Hamas

Diverses organitzacions jueves de Catalunya han acusat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero de ser "el més antiisraelià d'Europa", i han comparat l'organització Hamas amb ETA. En una roda de premsa a Barcelona, la Cambra de Comerç Espanya-Israel, l'entitat B'nai Brit España i les associacions culturals Baruj Espinosa i Tarbat Sefarad de Barcelona han lamentat el paper que està exercint el govern espanyol en el conflicte de Gaza.

El president de la Cambra de Comerç Espanya-Israel, Giaco Ventura, ha comparat la situació a Gaza amb el conflicte basc i s'ha preguntat "què faria el govern espanyol si ETA aconseguís el poder a Vitòria i enviés cent míssils diaris a Madrid".

També ha dit que el govern espanyol "està perdent l'ocasió de liderar el conflicte més important que existeix en aquest moment al món", perquè Zapatero té una actitud poc "equidistant" entre Israel i els palestins.

Les entitats s'han mostrat "sorpreses molt desagradablement" pel fet que el PSOE "hagi encapçalat una de les manifestacions més importants contra Israel que hi ha hagut" a Espanya".

El president de la Cambra de Comerç Espanya-Israel ha recordat que Hamás "no ha volgut renovar la treva que tenia amb Israel" i que el poble israelià "no està en guerra amb els palestins" sinó "amb el grup terrorista Hamas, el braç dret de l'Iran".

Ventura ha esgrimit que Israel es troba en "una guerra de defensa, després de tres anys d'atacs d'Hamás", i que fins i tot el propi Mahmud Abás, líder palestí d'Al-Fatah, "ha criticat l'actitud bèl·lica i irresponsable del grup terrorista Hamas".

Les entitats jueves han lamentat també el tractament pro palestí que suposadament està realitzant la premsa, en especial els mitjans audiovisuals, sobre el conflicte a Gaza.

Carlos Shorr, conseller de l'Associació Cultural Baruj Espinosa, ha assenyalat que la premsa espanyola "ha de deixar de fer-se eco de la campanya orquestrada" per Hamas, ja que "mentre senti que la premsa l'està donant suport moralment mai pararà el conflicte".

Shorr ha destacat que Hamas "està utilitzant l'estratègia de propaganda, des de la mentida fins a la falsificació", per al seu propi benefici, i que "mentre sentin el suport dels mitjans no hi haurà ni cessació de foc ni diàleg".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 pep, manresa, 14/01/2009 - 19:26

Hug, tenien una treva i la va trencar Hamàs, quan n'hàgin signat una altra seguiran posant bombes en autobusos plens d'escolars, en centres comercials o estacions cèntriques, si poguéssin exterminarien Israel.
Algun dia s'ha d'acabar.

#23 Hug, Begur, 14/01/2009 - 16:39

Podeu dir-me qui posa els morts? donc ja saben qui es l´assasi.

#22 pro israeli, plaça, 14/01/2009 - 16:02

jo acuso també el Gobern del zapatero , de fer manifestacions a favor de hamas es una vergonya tenir el Gobern que tenim amb aquests president , es un ignorant mes valdria que estigues informat abans de obrir
i no doni mes diners nostres al palestins

#21 jordi f.f.g.h., BARCELONA, 14/01/2009 - 15:00

Totalmente cierto. Lo que aquí hace falta es el coraje israelí y sus actuaciones contundentes.

#20 carles, barcelona, 14/01/2009 - 13:09

I a cas l´estat espanyol entra amb tancs a Euskadi?, bombardeja a la població basca?, assassina civils?

Si compareu Hamas amb ETA, també haurieu de comparar el paper d´Israel i el d´Espanya. I aleshores us adonaríeu del què esta fent Israel